Skip to main content

Jo kymmenen kauden ajan ovat HIFK ja GrIFK tehneet yhteistyötä järjestämällä talvisarjan kolmelle kulloinkin nuorimmalle ikäluokalle.
Aluksi Etelä-Espoon Pallo oli mukana kolmantena seurana, ja viime vuosina mukana on ollut Esbo Bollklubb, eli EBK. Tänä talvena toimintaan osallistuvat seurojen ikäluokat 2012-14 syntyneet.

Talvisarjan tavoitteena on varmistaa pelaajille säännöllinen standardisoitu pelitapahtuma noin kerran kuukaudessa. Tapahtuman kesto on 60 minuuttia jonka aikana kahdella kentällä pelataan yhteensä neljä ottelua. Näin kaikki joukkueet pelaavat kaksi peliä per tapahtuma. Järjestävällä seuralla on kaksi peliryhmää ja vierailevilla yksi kummallakin. Pelaajien lukumäärä mitoitetaan niin että peliaikaa tulee paljon jokaiselle osallistuvalle pelaajalle.

Ilmeisten pelaajakehityshyötyjen lisäksi tapahtumat toimivat käytännön valmennuskoulutuksena ja myös pelinohjaajat saavat tilaisuuden harjaantua näissä pienten pelureiden tapahtumissa. Koska seurat toimivat vuorotellen järjestäjinä saavat myös joukkueorganisaatiot kokemusta tapahtuman järjestämisestä.

Alkavan talvikauden toiminta alkoi tänään aamupäivällä Väiskillä järjestetyn 2014-ikäluokan kaikkien aikojen ensimmäisen talvisarjatapahtuman myötä.
Useimmat pelaajat eivät olleet aiemmin pelanneet muuta kuin oman joukkueen harjoituksissa. Nyt oli tilanne siis aivan uusi kun vastassa olikin pelaajia
toisen seuran paidassa.

Kentät merkitään sopivan pieniksi ja aivan pienimpien säännöissä on poikkeuksia jotka edistävät pelin sujuvuutta. Mainittakoon
että esimerkiksi maalipotkun sijasta on maaliheitto, ja maaliheiton ajaksi vastustajat vetäytyvät omalle kenttäpuoliskolle jotta pelinavaus olisi helpompi.
Sivurajaheitot on korvattu rajapotkulla tai -kuljetuksella. Näiden muutosten myötä pallo pysyy enemmän pelissä ja pelaajille tulee enmmän kosketuksia pelivälineeseen.

Talvisarja 2014 13.10.2019