Skip to main content

Useampi HIFK:n pelaaja pääsi kohta menneellä viikolla edustamaan omia maajoukkueitaan eri ikäluokissa. Jabar Sharza, Hassan Sesay ja Kevin Larsson pääsivät kaikki kentälle maajoukkuepeleissä tämän viikon aikana.

Jabar Sharzan edustama Afganistanin maajoukkue pelasi MM-karsintaottelun Qataria vastaan, ja kyseinen ottelu päättyi Qatarin 6-0 -voittoon. Sharza pelasi täydet minuutit tässä ottelussa, ja Afganistan kohtaa seuraavaksi Bangladeshin MM-karsintojen seuraavassa ottelussa.

Hassan Sesay oli puolestaan Sierra Leonen maajoukkueen mukana MM-karsintaottelussa Liberiaa vastaan keskiviikkona. Liberia voitti ottelun lukemin 3-1, ja Sesay pelasi täydet minuutit. Toinen kohtaaminen samojen joukkueiden välillä on parhaillaan käynnissä (alkoi tänään klo 19.30 Suomen aikaa). Sesay oli joukkueensa avauskokoonpanossa myös tässä toisessa osaottelussa.

Hussein Mohamedin edustama Somalia voitti Zimbabwen maajoukkueen MM-karsintojen ensimmäisessä osaottelussa lukemin 1-0. Hän ei ollut ottelussa kokoonpanossa. Somalian maajoukkue pelaa uudestaan Zimbabwea vastaan tiistaina Suomen aikaa klo 16.00.

Kevin Larsson on mukana Suomen U19-maajoukkueen ringissä, kun joukkueella on ohjelmassaan tuplakohtaaminen Slovakiaa vastaan kansainvälisten ystävyysotteluiden merkeissä. Ensimmäinen Slovakia-kohtaaminen pelattiin perjantaina, jolloin Slovakia voitti Suomen lukemin 1-0. Larsson aloitti ottelun vaihtopenkillä, ja pääsi kentälle ottelun 87. peliminuutilla. Suomi kohtaa Slovakian seuraavan kerran huomenna.

Joel Mattssonin ja Tuukka Andbergin edustamat Pikkuhuuhkajat, eli Suomen U21-maajoukkue, aloitti EM-karsintansa perjantaina voittamalla Ukrainan vieraskentällä lukemin 0-2. Kumpikaan HIFK-pelaajista ei ollut tässä ottelussa kokoonpanossa. Suomi pelaa vielä kotiottelun Pohjois-Irlantia vastaan tiistaina.