Skip to main content

VPS-HIFK 31.8.2019 klo 17.00

Veikkausliigan runkosarja tulee tänä viikonloppuna päätökseensä, ja HIFK:lla on edessään reissu Vaasaan. Ottelu VPS:ää vastaan käynnistyy klo 17 ja kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa HIFK voitti vaasalaiset Helsingissä toukokuun lopussa lukemin 2-1.

VPS on Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla 12, ja tulee myös varmuudella lähtemään tältä sijalta Veikkausliigan haastajasarjan otteluihin huomisen tuloksesta riippumatta. Joukkueella on kasassa 12 pistettä tältä kaudelta, ja edellä olevalla KPV:lla niitä on 16. Kausi on ollut vaasalaisille vaikea, sillä joukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa vasta pari viikkoa sitten, jolloin IFK Mariehamn kaatui kotikentällä lukemin 2-1. Joukkue on myös vaihtanut päävalmentajaa kauden aikana, kun valmennustiimissä mukana ollut Christian Sund korvasi Petri Vuorisen päävalmentajana heinäkuun alussa.

HIFK pelasi kaksi kertaa Ilvestä vastaan, ensin viikko sitten perjantaina Helsingissä, ja sitten uudestaan tiistaina Tampereella. Tuloksellisesti näistä otteluista jäi käteen yksi tasapeli sekä yksi tappio. Joukkue on nyt Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla yhdeksän, ja ottaen huomioon pistetilanteen, sekä viimeisen kierroksen otteluohjelman, on HIFK:n osalta käytännössä varmaa, että kausi jatkuu Veikkausliigan haastajasarjassa.

Viikonlopun ottelut päättävät siis Veikkausliigan runkosarjan, ja kun kaikkien joukkueiden lopulliset sijoitukset ovat tiedossa, tullaan joukkueet jakamaan mestaruus- ja haastajasarjaan. Sijoilla 1-6 olevat joukkueet ratkaisevat mestaruuden mestaruussarjassa, kun taas sijoilla 7-12 olevat joukkueet pelaavat haastajasarjassa. Ilves on Suomen Cupin voittonsa myötä jo varmistanut paikkansa ensi kauden europeleissä, joten haastajasarjan päättyessä sijoilla seitsemän ja kahdeksan olevat joukkueet tulevat pääsemään mukaan lopputurnaukseen, jossa ratkaistaan viimeisen europaikan kohtalo. Tarkemmat tiedot siitä, miten Veikkausliigan loppukauden pelit pelataan löydät tästä Veikkausliigan julkaisemasta tiedotteesta.

– Parhaillaan olemme matkalla Vaasaan, ja ottelusta meillä on selkeä tavoite, eli kolme sarjapistettä. Ottelun jälkeen palaamme kotiin, ja joukkue saa muutaman päivän vapaata ennen loppukauden otteluita. Tulemme taas tekemään uuden suunnitelman koskien kauden viimeistä vaihetta, ja tätä tulemme käymään läpi joukkueen kanssa ensi viikolla. Niin huomenna Vaasassa kuin loppukaudenkin aikana on todella paljon pelissä, ja tulemme tekemään kaikkemme, että lähdemme loppukauteen hyökkäysvoittoisesti, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen.

Jos et ole lähdössä Vaasaan huomenna, voit tuttuun tapaan tsiigata matsin Ruudun kautta suorana lähetyksenä!