Skip to main content

HIFK-KPV 9.8.2019 klo 18.30

HIFK kohtaa huomenna KPV:n toista kertaa tämän kauden aikana Veikkausliigan alkusarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussaan. Ennen kauden alkua moni veikkasi, että nämä joukkueet kävisivät lähinnä keskenään taistelua putoamista vastaan sarjan häntäpäässä. HIFK on pelannut yli näiden odotusten, ja pitää tällä hetkellä nimissään sijaa yhdeksän Veikkausliigan sarjataulukossa. Huomisen vieraiden kausi on sen sijaan ollut suurin piirtein niin vaikea, kuin mitä ennakkoon veikattiinkin, ja KPV on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11.

Toukokuussa joukkueet kohtasivat Kokkolassa, jolloin pisteet menivät tasan 1-1 -tasapelin muodossa. KPV joutui pelaamaan kolme ensimmäistä kotiotteluaan Seinäjoella, sillä Kokkolan keskuskentän luonnonnurmi oli alkukaudesta vielä erittäin huonossa kunnossa talven jäljiltä. Joukkue sai evakon myötä huonon lähdön kauteen, ja kauden ensimmäinen voitto tuli vasta kymmenennessä ottelussa FC Honkaa vastaan Tapiolassa. Kokkolalaisilla on kaiken kaikkiaan kasassa kolme voittoa tällä kaudella tähän mennessä, ja viimeiset kaksi niistä ovat tulleet kotikentällä Kokkolassa. Lisäksi joukkueen päävalmentajana toiminut Jarmo Korhonen erotettiin toukokuussa, ja hänen paikkansa otti tilapäisesti kakkosvalmentajana toiminut Niko Kalliokoski. Heinäkuun loppupuolella KPV palkkasi Jani Uotisen uudeksi päävalmentajakseen, ja hänen alaisuudessaan joukkue on voittanut KuPSin kotikentällään sekä hävinnyt FC Lahdelle vieraskentällä.

HIFK palaa nyt kotikentälleen kahden vieraspelin jälkeen. Vieraskiertue sujui pisteiden merkeissä hyvin, sillä kahdesta ottelusta irtosi kaiken kaikkiaan neljä sarjapistettä. IFK Mariehamn -voiton jälkeen joukkue pelasi viime sunnuntaina Kuopiossa, jossa tuloksena oli tasapeli lukemin 1-1 KuPSia vastaan. Huominen KPV-ottelu on HIFK:n toiseksi viimeinen kotiottelu Veikkausliigan alkusarjassa. Sarjan kuudenteen sijaan on tällä hetkellä eroa neljä pistettä, joten jokainen jäljellä oleva ottelu on panokseltaan erittäin tärkeä.

KuPS-ottelussa hyökkäysduon maanmiehensä Erikson Carlosin kanssa muodostanut Luís Henrique kertoo nauttineensa pelaamisesta HIFK:ssa.

– Tähän asti pelit ovat menneet erittäin hyvin, ja olen viihtynyt hyvin täällä. Joukkue kehittyy paremmaksi jokaisessa ottelussa, ja se on tärkeää tämän kauden tavoitteen kannalta. KPV:ta tulee varmasti kova peli, ja meidän täytyy olla valmiina pelin alkaessa kuten aina. Lähdemme tietysti ottamaan kolme pistettä huomenna, Luís Henrique sanoo.

Ennen KPV-ottelun alkua IFK:n pitkäaikainen luottopelaaja Matias Hänninen palkitaan 200:n Tähtipaidassa pelatun sarjapelin johdosta. Huomiseen otteluun on tarjolla kymmenen euron ennakkolippuja IFK Klackeniin, ja niitä voit ostaa täältä. HUOM! Tarjoushinta on ainoastaan voimassa ennakkolippujen kohdalla, eikä siis koske ovelta ostettuja lippuja.