Skip to main content

FC Inter-HIFK 16.8.2019 klo 18.30

HIFK:lla on huomenna edessään ennakkoon nähden erittäin kovatasoinen vieraspeli, kun vastassa on tällä hetkellä toisena Veikkausliigan sarjataulukossa oleva FC Inter. Joukkueet kohtasivat toukokuussa Helsingissä, ja silloin molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa ottelun päättyessä lukemiin 1-1. Molemmilla joukkueilla on huomenna paljon pelissä, sillä kotijoukkue tarvitsee pisteitä pysyäkseen sarjaa johtavan Ilveksen tahdissa mukana, kun taas HIFK on kahden pisteen päässä sarjan kuudennesta sijasta.

FC Interin neljän Veikkausliigaottelun voittoputki katkesi edelliskierroksella joukkueen kärsittyä tappion vieraskentällä KuPSia vastaan. Joukkueella on tällä hetkellä kasassa 33 pistettä, ja se on napannut jo kymmenen kolmen pisteen voittoa tällä kaudella. Veikkausliigaotteluiden lisäksi turkulaiset ovat esiintyneet myös eurokentillä tanskalaista Bröndytä vastaan. Bröndy voitti Tanskassa pelatun ottelun lukemin 4-1, ja kun Inter vuorostaan onnistui voittamaan kotikentällään 2-0, jäi joukkue lopulta yhden maalin päähän jatkopaikasta Eurooppa-liigan karsinnoissa. Turkulaisten vaarallisin ase hyökkäyspäädyssä on koko Veikkausliigan maalipörssiä johtava Filip Valencic, jolla on kasassa jo 14 täysosumaa tällä kaudella.

HIFK vuorostaan on nyt pelannut reilun kuukauden ilman tappioita, ja neljästä edellisestä ottelusta tuloksena on ollut kolme voittoa ja yksi tasapeli. Edelliskierroksella vastassa oli KPV Stadissa, jonka HIFK lopulta voitti pitkän kaavan kautta lukemin 3-2. Kokkolalaiset johtivat ottelua tauolla jo 0-2, mutta HIFK:n brasilialainen hyökkäyskaksikko Erikson Carlos-Luís Henrique pitivät toisella puoliajalla huolen siitä, että kolme pistettä jäi Helsinkiin. HIFK ei vielä ole onnistunut voittamaan FC Interiä Turussa Veikkausliigaottelussa, ja tähän tilastoon joukkue tavoittelee muutosta huomenna. Laitapuolustaja Hassan Sesayn mukaan huomenna on tiedossa kovaa kamppailua sarjapisteistä.

– Meidän täytyy lähteä huomiseen peliin samalla asenteella ja peli-ilmeella jolla pelattiin KPV-ottelun toisella puoliajalla. Jos pystymme taistelemaan samalla tavalla huomenna, uskon, että Interillä on edessään vaikea ilta. FC Inter on todella hyvä joukkue, ja heillä on paljon kokeneita pelaajia, joten ottelu ei tule olemaan helppo meille. Toki ottelusta tulee vaikea myös heille, sillä tarvitsemme pisteitä noustaksemme taulukossa, ja Inter puolestaan tarvitsee pisteitä taistellessaan sarjan kärkipaikasta Ilveksen kanssa. Odotan siis todella mielenkiintoista ja kovaa ottelua huomenna, Sesay sanoo.

– Odotamme peliä optimistisin ajatuksin! Vastustaja on todella vahva, ja olemme altavastaajia ennakkoon nähden, mutta tämä asetelma on meille tuttu ja se sopii meille. Olemme monta kertaa näyttäneet, että pystymme haastamaan kenet tahansa Veikkausliigassa. Tiedämme, että meidän täytyy ylittää itsemme näissä runkosarjan viimeisissä otteluissa, jotta saisimme paikan kuuden parhaan joukosta. Ensimmäinen mahdollisuus ottaa näitä tarvittavia pisteitä on huomenna Interiä vastaan, kommentoi puolestaan päävalmentaja Tor Thodesen.

Huominen ottelu näytetään tuttuun tapaan suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun kautta, joten voit seurata matsia sieltä, mikäli et ole matkalla Turkuun!