Skip to main content

HIFK:n naiset matkasivat keskiviikkona hyvinkääläisen HyPS:n vieraaksi Kankurin tekonurmelle. Kevätkierroksella keskinäinen ottelu Töölön pallokentällä päättyi harmittavasti vieraiden viime hetken maalilla numeroin 2-2, mutta sarjataulukossa kolmatta
paikkaa pitävät Tähtirinnat lähtivät otteluun ennakkosuosikkina kuusi pistettä perässä olevaa Hyvinkään Palloseuraa vastaan.

Ensimmäinen puoliaika starttasi stadilaisten osalta vahvasti, mutta nuorista ja taitavista pelaajista koostuva kotijoukkue sai kuitenkin luotua hyökkäyksen vieraiden nukkuessa. Tämän seurauksena usean punaisten maalin edessä toimitetun syötön jälkeen HyPS:n Lotta Lindström pääsi rokottamaan IFK:ta 15. minuutilla vieden hyvinkääläiset 1-0 johtoon. Kotijoukkue sai pidettyä johtoasemansa vain 21. minuutille asti, kun maalipörssin toista paikkaa pitävä Hanna Meinander pääsi viimeistelemään Anni Vaaran boksiin toimittaman tarkan syötön HyPS:n maalivahdin ohi etukulmasta. Tämän jälkeen HIFK pääsi pyörittämään peliä toden teolla ja useilla pystysyötöillä niin laidassa pelanneet Emma Rantamaa ja Meinander, kuin hyökkäyskolmikon keskellä pelannut maalipörssiä johtava Elina Sjölinder saatiin vapautettua puolustuslinjasta, mutta maalintekoyritykset eivät löytäneet maaliin saakka. Kuitenkin ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla joukkueen kapteeni Maria Lavemäki sai hyvältä etäisyydeltä pallon haltuunsa ja laukoi kauden ensimmäisen maalinsa upeasti vasempaan alanurkkaan. Tauolle lähdettiin tilanteessa 1-2.

Toinen puoliaika sai vakuuttavan alun, kun keskikentällä kovasti töitä tehnyt Krista Heinonen pyssytti ilmiömäisen vedon kolmestakymmenestä metristä hyvinkääläisten vartioiman maalin perukoille. Penkin puolella Heinosen tykki ehdittiin jo kruunata kauden maaliksi. HIFK:n harmiksi pelin tiimellyksessä HyPS ansaitsi boksissa tapahtuneen rikkeen vuoksi rangaistuspotkun 74. minuutilla, jonka kotijoukkueen Anniina Jurvanen pääsi toimittamaan tolpan kautta maaliin kaventaen pelin tilanteeseen 2-3. Kotijoukkueen aggressiivinen hyökkäyspelaaminen tasoituksen toivossa johti kuitenkin nopeaan vastahyökkäykseen, josta IFK:n maalipyssy Sjölinder sai laukauksen painumaan maaliin etukulmasta 86. minuutilla. Veera Korjuksen erinomaisesti johtamalla puolustuslinjalla oli täysi työ siivota hyvinkääläisten hyökkäyksiä ja vierasjoukkueen epäonneksi HyPS:n Monika Vuoltee pääsi vielä kaventamaan tilanteen viimeisellä minuutilla 3-4 -lukemiin. Ottelu päättyi näissä lukemissa HIFK:n voittoon.

Keskikentän työmyyrät Ida Uoti, Lavemäki ja Vaara tekivät tuttuun tapaansa korvaamatonta työtä molempiin suuntiin luomalla lupaavia paikkoja hyökkäykseen, sekä tekemällä tärkeitä katkoja puolustussuunnassa. IFK:n maalia vartioinut Pave Romakkaniemi teki ilmiömäisiä torjuntoja mm. useista kotijoukkueen läpiajoista ja oli ehdottomasti ottelun vahvimpia pelaajia.

HIFK:n päävalmentaja Petja Puranen luonnehti ensimmäistä puoliaikaa pelillisesti tämän kauden parhaaksi. Ensimmäisellä puoliajalla saatiin tehtyä ajoittain äärimmäisen luovia ja nopeita hyökkäyksiä, joista Puranen oli erityisen tyytyväinen. IFK:n pelifilosofian nousevat laitapakit saatiin mainiosti hyödynnettyä läpi ottelun luoden potentiaalisia maalipaikkoja. HIFK säilytti voittonsa myötä myös sijoituksensa kolmantena sarjataulukossa, joten kolme pistettä olivat siltäkin osin tärkeät.

Seuraava ottelu pelataan jälleen vieraissa Pukinmäen nurmella, sunnuntaina 11.8. klo 16:15, jolloin vastaan asettuu MPS. Nähdään matsissa!

Teksti: Jenni Tiusanen