Skip to main content

HIFK:n ja RoPSin välinen Veikkausliigaottelu käynnistyi kesäisen helteisellä Telia 5G-Areenalla klo 17, ja vierasjoukkue pystyi heti ottelun alkuminuuteilla luomaan todella vaarallisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Juho Hyvärinen laukoi pallon ylärimaan. RoPS sai heti perään myös kulmapotkun, mutta tästä tilanteesta joukkue ei kuitenkaan enää onnistunut luomaan uutta maalintekopaikkaa.

HIFK joutui juuri ennen ottelua tekemään yhden muutoksen ilmoitettuun aloituskokoonpanoonsa, sillä Toró nostettiin keskikentän pohjalle Jukka Halmeen tilalle. Kun koko kapteenisto, eli Hannu Patronen, Halme ja Arnold Origi olivat avauksesta sivussa, loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Tero Mäntylä sai kapteeninnauhan oman käsivarteensa tässä ottelussa.

Myös kotijoukkue sai luotua hyvännäköistä hyökkäyspeliä puoliajan edetessä. Ensin Hassan Sesay pääsi keskittämään, ja tämä keskitys löysi Riku Selanderin, joka kuitenkin puski pallon yli maalin. Hetkeä myöhemmin Joel Mattsson onnistui hankkimaan HIFK:lle vapaapotkun, jonka Jani Bäckman tuttuun tapaan antoi. Bäckman keskitti kohti Sakari Tukiaista, joka ei hänkään kuitenkaan onnistunut puskemaan palloa maaliin. Mutta Tukiaisen ensimmäinen maali IFK-paidassa oli kuitenkin hetkeä myöhemmin tosiasia, kun hän kovan prässin jälkeen nappasi RoPS-maalivahti Antonio Regueron epäonnistuneen avauksen itselleen. Pallo pelattiin eteenpäin Luís Henriquelle, joka siirsi pallon takaisin Tukiaiselle, joka puolestaan sijoitti sen maalin vasempaan nurkkaan. Näin HIFK:n yli seitsemän puoliajan mittainen maaliton putki siis saatiin rikottua.

Toinen puoliaika käynnistyi HIFK:n yhden maalin johtoasemasta, ja joukkue piti jälleen peliä hallussaan. Luís Henriquen ja Tukiaisen yhteispeli alkoi tuottaa tulosta, ja rovaniemeläisten puolustus oli monta kertaa vaikeuksissa HIFK:n hyökkäyskaksikon kovan prässin kanssa. Tero Mäntylä teki lisäksi erittäin jämäkän paluun pelikentille, ja pystyi toppariparinsa Tuukka Andbergin kanssa pitämään huolta siitä, että oma maali pysyi puhtaana koko ottelun ajan. HIFK otti elintärkeän voiton lukemin 1-0, joka merkitsee sitä, että joukkue nousee 18 pisteeseen. Ylempi jatkosarja on siis tämän ottelun jälkeen kahdeksan pisteen päässä, kun taas sarjan häntäpää on jo kymmenen pistettä HIFK:ta jäljessä.

IFK-debyyttinsä tehnyt laitapuolustaja Macario Hing-Glover oli tyytyväinen avauspelissään tulleeseen voittoon:

– Tuntui todella hyvältä pelata, ja sain heti täydet minuutit ensimmäisessä ottelussani. Mielestäni oltiin tänään tarpeeksi rauhallisia pallon kanssa, ja olin vaikuttunut joukkueen pelistä. Saimme myös hyvää hyökkäyspeliä aikaiseksi ja pystyimme käyttämään yhden tilaisuuden hyväksemme. Kova taistelu oli, Hing-Glover sanoo.

– Olen erittäin iloinen tuloksesta tänään! Vaikka olemmekin ennakkoon altavastaajia HJK:ta ja Honkaa vastaan, on silti rankkaa hävitä kaksi ottelua peräkkäin, joten oli hienoa, että pääsimme tänään takaisin voittojen tielle. Joukkueen asenteesta ja työnteosta olen erittäin tyytyväinen! Todistimme jälleen, että meitä vastaan on erittäin vaikeaa tehdä maaleja, ja tämä jämäkkyys puolustuspäädyssä on meille erittäin tärkeä asia. Pelasimme tänään ilman Arnold Origia ja Hannu Patrosta, ja sitten Macario pelasi ensimmäistä kertaa meillä, joten pystyimme osoittamaan, että hyvä puolustuspeli on joukkueen yhteispelin ansioita, eikä pelkästään yksilöiden varassa. Lisäksi haluan vielä kiittää uusia hyökkääjiämme, jotka ovat päässeet hyvin joukkueen sisälle, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen.

Veikkausliiga jatkuu HIFK:n osalta kahdella vierasottelulla, joista seuraava pelataan tasan viikon päästä Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan.

HIFK:n avauskokoonpano:
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson (80′ 18 Matias Hänninen)
9 Luís Henrique (87′ 80 Samuel Haglund)
12 Daniel Kollar (mv)
15 Macario Hing-Glover
17 Jani Bäckman
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä
27 Sakari Tukiainen (81′ 19 Kevin Larsson)
34 Tuukka Andberg
50 Toró