Skip to main content

HIFK:n ja FC Hongan tämän kauden toinen kohtaaminen käynnistyi Tapiolan urheilupuistossa aurinkoisessa säässä tänään klo 13. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi huhtikuussa HIFK:n 2-0 -voittoon Telia 5G-Areenalla, ja HIFK lähti luonnollisesti Espooseen toistamaan tätä temppua. Toukokuussa joukkueen vahvuuteen liittynyt Luís Henrique pääsi tänään ensimmäistä kertaa kentälle, kun päävalmentaja Tor Thodesen oli nimennyt hänet avauskokoonpanoon debyyttiottelussaan.

Kotijoukkue Honka pääsi heti ottelun avauskympillä niskan päälle, kun se ottelun 7. peliminuutilla siirtyi 1-0 -johtoon. Demba Savage nousi vasenta laitaa pitkin ja keskitti kohti boksia. Pallo päätyi lopulta Juha Hakolalle, jonka nosto löysi Lucas Kauffmannin HIFK:n maalin edustalta, ja Daniel Kollar HIFK-maalilla oli voimaton brasilialaisen keskikenttäpelaajan viimeistelyn edessä. Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi vähitellen vierasjoukkueelle, mutta Erikson Carlosin ja Luís Henriquen muutamien hyökkäyspäässä luomien tilanteiden lisäksi varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt. Ensimmäisellä puoliajalla HIFK:n peli oli monessa mielessä samanlaista kuin mitä se on ollut edelliskierroksilla, eli se kuuluisa viimeinen silaus hyökkäyspäässä jäi puuttumaan, ja näin ollen HIFK:n maaliton putki kasvoi jo kuuden puoliajan mittaiseksi taukovihellyksen soidessa.

Toisen puoliajan alussa Thodesen päästi myös toisen uuden vahvistuksen kentälle, kun viime viikolla joukkueeseen liittynyt Sakari Tukiainen otti Erikson Carlosin paikan hyökkäyksestä. HIFK:n vaikeudet kuitenkin jatkuivat, kun Tuukka Andberg rikkoi vastustajan pelaajaa keltaisen kortin arvoisesti ottelun 54. peliminuutilla. Tilanteesta seurasi vapaapotku kotijoukkueelle, ja Hongan keskikenttäpelaaja Javi Hervas käytti tämän tilanteen hyväkseen laukomalla pallon HIFK:n maaliin. Myös Hannu Patroselle annettiin varoitus pian Hongan toisen maalin jälkeen hänen rikottuaan vastustajan Martin Borjas Gonzalezia.

HIFK:n kiri ei tässä ottelussa lähtenyt liikkeelle oikein missään vaiheessa, ja Honka pääsi vielä ottelun viimeisellä kympillä lisäämään johtonsa tilanteeseen 3-0. Ensimmäisen maalin alustanut Hakola teki esityön tähänkin osumaan, ja tällä kertaa laidalta löytyi Savage, joka pääsi nokikkain Kollarin kanssa, eikä erehtynyt vaan nosti pallon varmasti maaliin. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi, eikä HIFK:n osalta tästä ottelusta jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Nyt on reilu viikko aikaa treenata, kunnes RoPS saapuu vastustajaksi Telia 5G-Areenalle ensi viikon sunnuntaina.

– Honka oli paljon parempi, jouduttiin juoksemaan liikaa pallon perässä. Menetettiin palloja ja hävittiin kaksinkamppailuja, joten ei kyllä voi olla kovinkaan tyytyväinen peliimme. Hongan linjojen väliin on vaikea päästä, ja pallot pomppi huonosti meille tänään, Jukka Halme sanoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

– Honka ansaitsi tietysti voittonsa tänään. Tämä ei kuitenkaan tuntunut 3-0 -ottelulta, sillä mielestäni olimme kuitenkin mukana taistelemassa. Meillä oli tänään kaksi uutta pelaajaa mukana, ja kestää aikansa, ennen kuin he pääsevät sisään peliimme. Oli myös tärkeää saada Jukka Halme takaisin pitkän sivussaolon jälkeen. Joten vaikka tämä oli isoin tappiomme tähän mennessä, oli pelissä myös mielestäni positiivisia asioita, kommentoi Tor Thodesen.

HIFK:n avauskokoonpano:

4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme (81′ 2 Tobias Vibe)
9 Luís Henrique
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos (46′ 27 Sakari Tukiainen)
18 Matias Hänninen
20 Hassan Sesay
34 Tuukka Andberg
50 Toró (85′ 19 Kevin Larsson)