Skip to main content

Huomenna HIFK saa vastaansa Rovaniemen Palloseuran, jota vastaan pelataan toista kertaa tällä kaudella. Toukokuun alussa RoPS oli Napapiirillä parempi lukemin 1-0, ja nyt HIFK siis hakee revanssia tästä Stadissa huomenna klo 17 alkaen. Itäkatsomo on yleisön käytössä RoPS-ottelussa, ja sinne voi ennakkoon ostaa kaksi lippua yhteishintaan 30 euroa Ticketmasterin kautta.

Illan vastustaja on ennen huomista kohtaamista tasapisteissä HIFK:n kanssa, molempien joukkueiden saavutettua 15 pistettä tähän mennessä. Siinä missä HIFK on viimeisten kierrosten aikana tuskaillut tappioiden kanssa, on RoPS niin ikään pelannut kolme edellistä sarjaotteluaan ilman voittoa. Sekä HIFK että RoPS voittivat edelliset ottelunsa samana päivänä, eli 18.6. HIFK:n voittaessa SJK:n ja RoPSin puolestaan kukistaessa FC Lahden. Paljon tasaisempia lähtökohtia tähän kamppailuun on jo vaikea löytää.

Veikkausliigan lisäksi RoPS on pelannut myös europelejä, joihin se sai pääsyn viimekautisen Veikkausliigan kakkossijansa ansiosta. UEFA Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella vastustajaksi tuli skotlantilainen Aberdeen Football Club, joka kotikentällään kaatoi rovaniemeläiset vastustajansa viime viikolla lukemin 2-1. RoPS onnistui siis tekemään vierasmaalin Skotlannissa, muttei kuitenkaan pystynyt kaatamaan skotlantilaisia kotikentällään. Aberdeen haki torstaina voiton Rovaniemeltä samoin lukemin kuin edellisviikollakin, joten RoPSin tämänkesäiset europelit päättyivät siis tähän.

Rovaniemeläisten kausi ei siis tähän mennessä ole edennyt sillä tavalla, kuin mitä edelliskauden hyvä menestys kenties olisi antanut odottaa. Joukkueen kauteen mahtuu myös valmentajanvaihdos, sillä viime kaudesta lähtien päävalmentajana toiminut Toni Koskela siirtyi toukokuussa HJK:hon Mika Lehkosuon paikalle. Koskelan kakkosvalmentajana, sekä RoPSin valmennuspäällikkönä toiminut Pasi Tuutti nousi tämän jälkeen edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Tuutin päävalmentajakauden aikana RoPS on toistaiseksi pelannut kuusi Veikkausliigaottelua sekä kaksi europeliä, ja näistä on siis saldona yksi voitto, kaksi tasapeliä sekä viisi tappiota. Joukkue on viihtynyt – ainakin tuloksellisesti – paremmin vieras- kuin kotikentällä, sillä se on 15 pisteestään ottanut peräti 10 vieraskentällä. HIFK puolestaan on tällä kaudella ollut sarjan kuudenneksi paras kotijoukkue, joten nähtäväksi jää, kumman tilastoon tulee muutos illan ottelussa.

Thodesen: Huomenna nähdään jälleen uusi pelaaja tositoimissa

– Meidän täytyy tasata tilit RoPSia vastaan, ja kuitata toukokuinen tappio heitä vastaan. Olemme saaneet hyviä uutisia loukkaantuneiden pelaajien rintamalta, sillä Tero Mäntylä on toipunut pelikuntoon ja tämä on meille erittäin tärkeä juttu, sillä Hannu Patronen on huomenna sivussa pelikiellon takia. Huomenna myös uusi pelaajamme Macario Hing-Glover pääsee irti, ja näyttää siltä, että hän sopii pelisysteemiimme hyvin. Macarion liittyminen joukkueeseen mahdollistaa myös Riku Selanderin peluuttamisen hieman ylempänä, jolloin hän pääsee entistä enemmän käyttämään hyökkäyspelin vahvuuksiaan, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen.

Heinäkuun toinen kotiottelu pelataan siis huomenna RoPSia vastaan klo 17, ja HIFK Fotboll toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi matsiin!