Skip to main content

Huomenna on luvassa monen IFK-kannattajan kesän kohokohta, kun joukkue ja kannattajat matkustavat vierasotteluun Maarianhaminaan. HIFK kohtaa paikallisen IFK:n, eli IFK Mariehamnin, Wiklöf Holding Arenalla klo 17 alkaen. Otteluun lähdetään hyvillä mielin voitto alla, kun RoPS kaatui edellisviikolla Helsingissä lukemin 1-0. Nyt edessä on vähintäänkin yhtä tärkeä ottelu, sillä huomisen vastustaja IFK Mariehamn on HIFK:ta edellä neljän pisteen turvin.

Maarianhaminan vieraskenttä on kautta Veikkausliigahistorian ollut HIFK:lle mieluisa paikka pelata. Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa viisi kertaa Maarianhaminassa, ja näistä otteluista HIFK on voittanut yhden, sekä pelannut kaksi tasan. Mainitsemisen arvoista on myös, että HIFK:n ensimmäinen Veikkausliigaottelu keväällä 2015 pelattiin Maarianhaminassa, ja silloin tuloksena oli tasapeli lukemin 1-1. Sunnuntai on toiminut pelipäivänä kolme kertaa joukkueiden kohtaamisissa Maarianhaminassa, ja sunnuntaipeleissä tuloksina on ollut yksi voitto, yksi tasapeli sekä yksi tappio. Heinäkuisia kohtaamisia on ennen huomista kohtaamista ollut yksi, joka päättyi tasapeliin kaudella 2017 yli 300 HIFK-kannattajan edessä.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran, kun pisteet tasattiin Helsingissä toukokuussa lukemin 1-1. Nyt IFK Mariehamnilla on neljän ottelun tappioton putki alla, kun se on pelannut tasan KuPSia ja FC Honkaa vastaan, sekä voittanut RoPSin ja KPV:n. Ahvenanmaalaisten parhaat maalintekijät ovat tähän mennessä olleet Aristote Mboma ja Keaton Isaksson, jotka molemmat ovat viimeistelleet kuusi maalia tällä kaudella.

Daniel Kollar
on kantanut torjuntavastuuta HIFK:n maalilla edellisotteluissa, ja on päässyt pelaamaan Veikkausliigassa taas parin Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Kollar odottaa huomisesta kovaa peliä, ja lähettää myös terveisensä paikan päälle matkustaville yli sadalle vieraskannattajille:

– Omaan pelaamiseen Veikkausliigatasolle palaamisen vaikutus ei ole ollut niin iso. Toki tilanteet tulee astetta nopeammin ja erikoistilanteet ovat parempia, mutta ero ei kuitenkaan ole niin radikaali. Huomisesta pelistä odotan tasaista vääntöä, sillä Maarianhaminan kenttä on pieni, joten taistelua on varmasti luvassa. Saadaan taistella kunnolla pisteistä huomenna. Aivan mahtavaa että saadaan paljon kannattajia paikalle! Toivottavasti pidätte paljon ääntä katsomossa, niin saadaan kotimatsin tuntua, Kollar sanoo.

– Maarianhaminaan matkustaminen on tietysti erilaista kuin muihin vieraspeleihin, mutta se kuuluu asiaan. Uskoisin, että suurin osa joukkueista matkustavat sinne pelipäivänä. Meillä on ollut hyvä treeniviikko, ja tietysti tunnelma on aina parempi treeneissä, kun alla on voitto edellisestä pelistä. Tämä ottelu on meille kuuden pisteen ottelu, sillä voitolla kaventaisimme eroa huomisen vastustajaan, kun taas häviöllä tämän eron kurominen kiinni olisi jo erittäin vaikeaa. Huomisesta pelistä sivussa ovat Riku Selander ja Toró, jotka molemmat ovat pelikiellossa, kertoo päävalmentaja Tor Thodesen.

IFK Mariehamn – HIFK huomenna Maarianhaminassa klo 17 alkaen, ja jos et ole tulossa vierasreissulle, voit tuttuun tapaan katsoa peliä Ruudun suoran lähetyksen kautta!