Skip to main content

Helsingin IFK on tehnyt pelaajasopimuksen 24-vuotiaan amerikkalaisen Macario Hing-Gloverin kanssa. Macario on syntynyt ja varttunut Phoenixissa Yhdysvalloissa, mutta on pelannut viimeiset kaksi vuotta Euroopassa. HIng-Glover siirtyy nyt IFK:hon slovakialaisesta Spartak Trnavasta, joka pelaa Slovakian korkeimmalla sarjatasolla, eli Prva Ligassa. Sitä ennen hän on edustanut slovenialaista NK Krskoa sekä kroatialaista NK Istraa.

Nyt hän on siis tehnyt sopimuksen IFK:hon, ja odottaa pelien alkamista Tähtirinnoissa.

– Kävin joitakin keskusteluita seurajohdon kanssa, ja tiedän, että seuralla on isot odotukset ja pyrkimyksiä nousta suurseuraksi Suomessa. Tämä on asia joka sopii minulle aika hyvin, sillä haluan itsekin kehittyä ja tulla paremmaksi pelaajana, ja tämä on uskoakseni hyvä ympäristö sille.

IFK:ssa Macario tulee pelaamaan keskuspuolustajana, mutta pystyy myös pelaamaan laitapuolustajan roolissa. Omien sanojensa mukaan hänen suurimpia vahvuuksia on nopeus, joka varmasti sopii hyvin nyky-IFK:hon.

– Joukkueelle tärkeintä on päästä mahdollisimman hyvälle sijalle sarjataulukossa. Jäljellä olevista otteluista tavoitteenamme on ottaa tarpeeksi pisteitä, jotta pääsemme ylempään jatkosarjaan. Sinne päästyämme lähdemme sitten tavoittelemaan mahdollisimman korkeaa sijoitusta.

Suomalainen jalkapallo ei ole täysin vieras asia Macariolle, joka kertoo pitäneensä Veikkausliigaa silmällä jonkun aikaa, varsinkin kun täällä on pelannut muutamia amerikkalaispelaajia viime vuosina. HIFK on tarttunut seurantaan hiljattain, mutta hän on kuitenkin jo etukäteen päässyt tutustumaan joukkueeseen ja seuraan.

– Luin netistä, että joukkue nousi korkeimmalle sarjatasolle täksi kaudeksi. Sitten näin Lahti-ottelun toissaviikolla, sekä tietysti myös derbyn torstaina. Olin todella vaikuttunut tunnelmasta, ja odotan jo pelejä täällä.

Sopimus on voimassa kauden 2021 loppuun.

Toivotamme Macarion tervetulleeksi IFK:hon!