Skip to main content

Reilun kahden ja puolen viikon maajoukkuetauon jälkeen oli jälleen Veikkausliigajalkapallon aika, kun HIFK ja SJK iskivät yhteen Telia 5G-Areenalla tänään. Kyseessä oli joukkueen toinen kohtaaminen tällä kaudella, sillä joukkueet pelasivat vastakkain Veikkausliigan avauskierroksella Seinäjoella. Tuolloin SJK oli vahvempi lukemin 1-0, ja tätä tulosta HIFK lähti kuittaamaan omassa tämänpäiväisessä kotiottelussaan.

HIFK pääsi ottelussa johtoon jo ensimmäisen kympin aikana, ja asialla oli kolmatta kertaa tällä kaudella Jakob Dunsby, joka pääsi laukomaan pallon maalin HIFK:n ensimmäisen kulmapotkun jälkitilanteesta. Dunsby otti pallon tyylikkäästi alas boksin sisäpuolella, ja tätä seurannut viimeistely oli kylmänviileä. Tämän jälkeen peli eteni hieman tunnustelevissa merkeissä, mutta myös SJK sai ensimmäisen tilaisuutensa maalintekoon vajaan vartin kohdalla. Moshtagh Yaghoubi antoi vapaapotkun juuri rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta HIFK:n puolustusmuuri oli tässä tilanteessa totutun vahva, eikä ”Mosan” yritys näin ollen edennyt muuria pidemmälle.

Peli oli kovaa ja rikkonaista ensimmäisen puoliajan aikana, ja molemmille joukkueille tuomittiin kaksi keltaista korttia. HIFK:n osalta varoituksen saivat topparikaksikko Tero Mäntylä-Hannu Patronen, ja vierasjoukkueesta tuomari varoitti puolestaan Joonas Sundmania sekä Jude Arthuria. HIFK joutui vaihtamaan Mäntylän pois juuri ennen taukovihellystä, ja hänen tilalleen kentälle tuli edellisessä ottelussa voittomaalin iskenyt Tino Palmasto.

SJK otti komennon tauon jälkeen, ja myös Arnold Origi HIFK-maalissa joutui torjuntatöihin, joita hänellä ei ollut paljon ensimmäisen puoliajan aikana. Vierasjoukkue sai hyvän maalintekopaikan ottelun 64. peliminuutilla, kun Denys Oliinykin tarkka syöttö löysi Sundmanin, joka pääsi karkaamaan HIFK-puolustukselta. Origi esitti kuitenkin hyvän torjunnan tilanteessa, eikä Sundman päässyt tuomaan vieraita tasoihin. Ottelun tärkein torjunta tuli kuitenkin, kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia. Origi torjui SJK:lle tuomitun rangaistuspotkun, ja tämä oli hänen toinen rankkaritorjuntansa yhtä monesta yrityksestä tällä kaudella!

Seinäjokelaisten takaa-ajo tyrehtyi kuitenkin toisen puoliajan loppua kohden, ja myös HIFK sai tilaisuuden lisätä johtonsa lukemiin 2-0. Erikson Carlos teki hienon juoksun kohti maalia ottelun viimeisellä kympillä, mutta hänen laukauksensa jäi kuitenkin liian pehmeäksi, ja Mihkel Aksalu SJK-maalilla torjui tämän vedon. HIFK onnistui säilyttämään johtoasemansa loppuun asti, ja toinen peräkkäinen voitto oli tosiasia.

– Olen taas erittäin tyytyväinen tulokseen, tämä oli kuudes perättäinen ottelu ilman tappiota meille. Vaikea ottelu, sillä SJK on mielestäni yksi sarjan parhaista joukkueista. Heitä vastaan tarvitsee myös hieman tuuria, jotta takaiskumaaleja ei synny. Viimeksi meillä ei ollut tarpeeksi onnea matkassa SJK:ta vastaan, sillä olisimme voineet saada tasapelin kauden avauksesta, mutta tämän suhteen puntit tasoittuivat nyt tämän voiton myötä. Meillä oli myös mahdollisuuksia toiseen maaliin, kun saimme vastahyökkäyksiä SJK:n prässäämisen jälkeen, ja Erikson (Carlos) juoksi todella paljon tänään. Olen todella tyytyväinen jokaisen pelaajan pelaamiseen tänään, sanoo päävalmentaja Tor Thodesen.

Seuraavaksi vuorossa on vierasottelu FC Lahtea vastaan tämän kuun viimeisenä päivänä, ennen seuraavaa kotiottelua, joka siis on 4.7. pelattava Stadin Derby. Liput siihen matsiin ovat myynnissä täällä!

HIFK:n avauskokoonpano:

4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
13 Jakob Dunsby (72′ 23 Nikolas Saira)
14 Erikson Carlos
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen (62′ 22 Elsaid Maher)
19 Kevin Larsson
20 Hassan Sesay
24 Tero Mäntylä (45+1′ 16 Tino Palmasto)
50 Toró
77 Arnold Origi (mv)