Skip to main content

HIFK:n kesäkuun toinen ottelu pelattiin tänään vieraskentällä, kun joukkue matkusti Lahteen FC Lahden vieraaksi. Kyseessä oli lisäksi HIFK:n ensimmäinen vierasottelu sitten toukokuun, jolloin pelattiin Kokkolassa. Tällä kaudella HIFK:n voittotili vieraskentällä oli ennen ottelua vielä avaamatta, ja tätä tilastoa joukkue lähti rikkomaan Lahden sunnuntai-illassa.

HIFK lähti otteluun hieman erilaisella kokoonpanolla kuin yleensä, sillä maalivahtina aloitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Daniel Kollar. Lisäksi Tuukka Andberg sai kauden ensimmäisen paikkansa avauskokoonpanossa. Joel Mattsson puolestaan oli jälleen mukana joukkueen vahvuudessa toivuttuaan loukkaantumisestaan.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut kovinkaan montaa maalintekopaikkaa, mutta Matias Hänninen pääsi kuitenkin kuin varkain kokeilemaan viimeistelyä heti ottelun alkuminuuteilla. Hännisen yritys toi HIFK:lle yhden kolmesta kulmapotkusta ennen taukovihellystä, mutta näistä ei syntynyt mahdollisuuksia siirtyä ottelussa johtoon. Lisäksi HIFK sai yhden hyvän hyökkäyksen vielä ennen taukoa, jossa useamman pelaajan syöttökuvion jälkeen pallo meni Torón jalasta tolppaan. Pelitapahtumiin nähden maaliton tasapeli oli varsin oikeutettu taukotilanne Lahden Hiihtostadionilla.

Kotijoukkue FC Lahti sai ottelun toisen puoliajan alussa hyvän mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon, kun joukkueelle tuomittiin vapaapotku hyvältä etäisyydeltä. Josu asettui pallon taakse, mutta espanjalaisen laukaus meni selvästi yli maalin. Hetkeä myöhemmin HIFK:lle avautui iskun paikka, kun FC Lahden maalivahdin Patrick Rakovskyn avaus tuli suoraan Torón jalkaan. Toró ei kuitenkaan saanut kunnon laukausta aikaiseksi, ja lahtelaispuolustus pystyi selvittämään tilanteen. Kumpikaan joukkue ei lopulta päässyt tolppaosumia pidemmälle, ja näin ollen tuloksena oli joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa maaliton tasapeli. HIFK:n tappioton putki on nyt seitsemän ottelun mittainen, ja tämä on samalla seuran pisin tappioton putki Veikkausliigatasolla.

– Mielestäni tulokseen on syytä olla tyytyväinen. Ensimmäisellä puoliajalla oli muutamia hyviä paikkoja, ja olisimme voineet tehdä maalin sen aikana. Toisen puoliajan aikana ote oli sen sijaan kotijoukkueella, ja olisimme hyvinki voineet hävitä ottelun. Mielestäni meidän energiataso oli tänään hieman alhaisempi, joka voi johtua luonnonnurmesta, jolla emme ole pelanneet kuin kahdesti tällä kaudella. Meidän täytyy saada tämä energiataso ylöspäin ennen ensi viikon derbyä. FC Lahti näytti mielestäni terävältä tänään, eikä heistä näkynyt edellisen kierroksen iso tappio enää millään lailla, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK:n avauskokoonpano:
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos (75′ 25 Foday Manneh)
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
19 Kevin Larsson
20 Hassan Sesay
34 Tuukka Andberg
50 Toró (84′ 22 Elsaid Maher)

Seuraavaksi vuorossa on Stadin Derby HJK:ta vastaan torstaina klo 18.30 – hanki lippusi derbyyn Ticketmasterin sivuilta!