Skip to main content

Ottelurapotti HIFK – MPS 3-1

Sateisella Brakulla pelattiin HIFK:n kauden toinen kotiottelu kaksikymmenpäisen yleisön edessä. Peli oli alusta asti tasainen ja ensimmäisellä puoliajalla molemmat hyökkäsivät hanakasti. HIFK:n laituri Meinander teki 19 minuutin kohdalla avausmaalin hyökkääjä Andlerin päästettyä pallon läpi koskematta siihen. HIFK:n juhlat päättyivät kuitenkin lyhyeen, sillä MPS tasoitti pelin lähes välittömästi 1-1.

Pelin kuluessa HIFK hallitsi ottelua yhä enemmän ja sai suoraviivaisella sekä nopealla pelillään maalipaikkoja, mutta viimeistelyt jäivät joko maalivahdin näppeihin tai leijailivat yli maalin. Punaisen joukkueen peli eteni useasti muutamalla syötöllä keskikentän halki nopeille hyökkääjille. Jos viimeistely saadaan kohdilleen, on maalijuhlia syytä odottaa.

Toisella puoliajalla MPS alkoi pelaamaan puolustavammin, mutta HIFK hyökkäsi aktiivisesti koko pelin. Sjölinder ja Metolli syöttivät taidokkaasti palloja keskikentältä eteenpäin. Andler pääsi kokeilemaan ensin boksin reunalta vapaapotkusta päin muuria ja hetken päästä salamannopeaa hyökkääjää rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Andlerilta varma sijoitus vasemmalle ja pelilukemiksi kirjattiin 2-1.

Andlerin nopeus, pallonhallinta ja kyky leikata laidalta keskelle aiheuttivat MPS:n puolustukselle jatkuvasti huolta. Hän sai luotua itselleen ja joukkueelleen liudan paikkoja vastustajan joutuessa lähinnä rikkomalla hidastamaan tämän kiiturin peliä. Valitettavasti hieman maalin jälkeen rikottiin Andleria jälleen lähellä MPS:n maalia ja pelaaja jouduttiin vaihtamaan loukkaantuneena pois kentältä.

2-1 tilanteessa MPS joutui muuttamaan pelitapaansa hyökkäävämmäksi, mutta ei onnistunut luomaan juurikaan vaarallisia maalipaikkoja. HIFK:n keskikenttäpelaaja Metolli taasen käytti hyväkseen saamansa tilaisuuden ja iski upealla kaukolaukauksella pallon lähes keskialueelta yli MPS:n maalivahdin. Metolli sai uroteostaan seisovat aplodit yleisöltä.

Ottelun lopun HIFK hoiti tunnollisesti ja kirjasi ehjän ja suoraviivaisen ottelun jälkeen 3 pistettä kotiyleisönsä edessä.

Teksti: Antti Sarjanen, Klacken TV