Skip to main content

Kauden viidennessä Veikkausliigaottelussaan HIFK matkusti Rovaniemelle, jossa isäntäjoukkue RoPS otti punapaidat vastaan klo 18.30 alkaneessa ottelussa. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä kummankin joukkueen saalistettua neljä sarjapistettä kauden avausotteluissa. RoPSilla on kuitenkin yksi ottelu HIFK:ta enemmän pelattuna. HIFK:n keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela pelasi uransa 200. ottelun Veikkausliigassa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika meni stadilaisten hienoisessa hallinnassa, mutta suurempia maalipaikkoja ei joukkueelle tullut. Kotijoukkue onnistui hyödyntämään yhden harvoista maalipaikoistaan ensimmäisellä puoliajalla, kun joukkue riisti HIFK:lta pallon ja pääsi vastahyökkäykseen. Tommi Jäntti laukoi pallon IFK-maaliin terävällä laukauksella Moraes Agnaldon syötöstä. Peli oli ajoittain kovaa, ja HIFK:n Tero Mäntylä ja Jakob Dunsby saivat molemmat keltaisen kortin viitisen minuuttia ennen taukoa. Lisäosumia ei nähty, ja tauolle mentiin siis kotijoukkueen johdossa.

Päävalmentaja Tor Thodesen päätti tuoda lisää hyökkäysvoimaa kentälle toisen puoliajan aikana, kun ensin Erikson Carlos otettiin kentälle Kevin Larssonin tilalle. Brasilialainen pääsikin nopeasti väläyttelemään nopeuttaan, kun hän pääsi laukomaan nopean nousun jälkeen. Laukaus meni kuitenkin ohi kotijoukkueen maalin. Toisen puoliajan puolessavälissä oli puolestaan Njazi Kuqin vuoro tulla kentälle kolmatta kertaa tällä kaudella, kun Dunsby otettiin vaihtoon. Kuqi pääsi hyvään maalintekopaikkaan ottelun loppuminuuteilla, mutta Riku Selanderin keskityksestä tullut pusku ei sekään mennyt ohi Antonio Regueron rovaniemeläisten maalissa. Ottelun viimeisellä kympillä myös Hussein Mohamed pääsi ensimmäistä kertaa kentälle tällä kaudella, ja hänen osaltaan kyseessä oli myös ensimmäiset peliminuutit Veikkausliigatasolla.

Myös RoPSin Aleksander Kokolle pelattiin hyvä maalintekopaikka, mutta Arnold Origi ehti loistavasti torjumaan Kokon vaarallisen laukauksen. HIFK ei enää onnistunut luomaan lisää tilanteita hyökkäyspäädyssä, joten lopputuloksena oli tänään tappio rovaniemeläisille lukemin 1-0.

– Olin tänään hieman yllättynyt siitä, että hallitsimme ottelua selvästi ja olimme aloitteellisia varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, vaikka tulos oli tauolla meitä vastaan. Jatkossa meidän täytyy olla päättäväisempiä hyökkäyksessä, ja käyttää hallintaamme paremmin hyväkseen, niin että se myös näkyy tulostaululla. Tämän asian kanssa tulemme tekemään töitä tästä eteenpäin, kommentoi Thodesen.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Telia 5G-Areenalla, ja silloin vastustajana on IFK Mariehamn. Hanki liput matsiin Ticketmasterista! Muistutamme myös mahdollisuudesta ostaa kombolippuja ensi viikon kahteen kotimatsiin hintaan 20/35 €. Näitä lippuja voit ostaa tästä linkistä.

HIFK:n avauskokoonpano:

4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
10 Xhevdet Gela
13 Jakob Dunsby (69′ 99 Njazi Kuqi)
19 Kevin Larsson (58′ 14 Erikson Carlos)
20 Hassan Sesay
23 Nikolas Saira
24 Tero Mäntylä
50 Toró (84′ 11 Hussein Mohamed)
77 Arnold Origi (mv)

Ottelun tilastot Veikkausliigan sivuilta.