Skip to main content

HIFK kohtasi toisen sarjanousijajoukkueen KPV:n Kokkolan keskuskentällä maanantaisessa kevätillassa. Tähtipaidat lähtivät otteluun metsästämään kauden ensimmäistä vierasvoittoaan kahden 1-1 -tasapelin jälkeen, kun taas KPV tavoitteli avausvoittoaan tämän kauden Veikkausliigassa. Kotijoukkueella oli alla kirvelevä tappio lisäajalla Suomen Cupin välierässä viime viikolla Ilvestä vastaan. HIFK:lle tämä oli lisäksi kauden ensimmäinen ottelu luonnonnurmella.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pitkien ja korkeiden pallojen juhlaa. Kokkolan keskuskentän nurmi ei vielä ollut täysin toipunut talvesta, mikä oli antamassa oman lisävaikutuksensa peliin. Ottelu tarjosi kuitenkin jo ensimmäisellä puoliajalla kaksinkamppailuita, kun taas maaleja saatiin Kokkolan illassa odottaa aina ensimmäisen puoliajan loppupuolelle. Ottelun 41. minuutilla Jani Bäckman antoi hyvän vapaapotkun maalille, ja pallo meni KPV:n puolustuksen kautta HIFK:n laitapuolustaja Hassan Sesaylle. Sesay ei epäröinyt, vaan antoi mennä ja laukoi pallon komeasti kokkolalaisten maaliin. 31-vuotiaalle Sesaylle tämä oli samalla ensimmäinen osuma HIFK-paidassa.

Päävalmentaja Tor Thodesen suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa heti toisen puoliajan alussa, kun Njazi Kuqi pääsi kentälle ensimmäisellä puoliajalla muutamia tilanteita luoneen Erikson Carlosin tilalle. Muutamia minuutteja myöhemmin myös maalintekijä Sesay tuli vaihdon puolelle, ja Kevin Larsson pääsi hänkin ottamaan tuntumaa luonnonnurmesta. KPV lisäsi muutaman vaihteen hyökkäyspelaamiseensa toisen puoliajan edetessä, ja HIFK:n puolustus oli ajoittain myös vaikeuksissa kotijoukkueen hyökätessä. Maalivahti Arnold Origi oli kuitenkin jälleen kerran mies paikallaan, ja piti HIFK:ta pitkään pystyssä loistavilla torjunnoillaan.

Tämänpäiväisen pelin luonnetta kuvastaa hyvin se, että ottelun ensimmäiset kulmapotkut nähtiin vasta kun parikymmentä minuuttia oli pelattu toisesta puoliajasta. HIFK onnistui kotijoukkueen paineesta huolimatta säilyttämään johtonsa varsin pitkään, mutta lopulta KPV kuitenkin sai hakemansa tasoituksen. Simo Roiha teki upealla vedolla kauden ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa, kun ottelusta oli noin vartti pelaamatta. Täksi kaudeksi Kokkolaan siirtyneen hyökkääjän maalin jälkeen tasapeli alkoi roikkua ilmassa, ja pisteet tasattiin siis lukemin 1-1. HIFK:lle tämä oli kolmas perättäinen tasapeli täsmälleen samoilla lukemilla. Joukkue on nyt kerännyt seitsemän sarjapistettä kahdeksan ottelun aikana ja tämä oikeuttaa tällä hetkellä sijaan kymmenen Veikkausliigassa.

– Kentän tilanne antoi tänään tietyt raamit pelaamiselle, ja molemmat joukkueet yksinkertaisti omaa peliään. Minimoitiin virheet ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, mutta toisella puoliajalla ruvettiin häviämään kaksinkamppailuita. Kuitenkin tämä oli mielestäni hävitty piste, mutta meidän on nyt tyydyttävä tähän ja seuraavaksi lähdetään lauantaina kaatamaan Interiä, keskikenttäpelaaja Jani Bäckman sanoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Lauantaina pelataan siis jälleen kotona, ja silloin vastassa on FC Inter Telia 5G-Areenalla klo 17.00 alkaen. Liput matsiin tuttuun tapaan Ticketmasterista – ja muistattehan, että myös Itäkatsomo on auki kyseisessä matsissa!

HIFK:n kokoonpano:

2 Tobias Vibe
6 Riku Selander
8 Jukka Halme (c)
13 Jakob Dunsby
14 Erikson Carlos (46′ 99 Njazi Kuqi)
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
20 Hassan Sesay (50′ 19 Kevin Larsson)
23 Nikolas Saira
24 Tero Mäntylä
77 Arnold Origi (mv)

Tarkemmat tilastot ottelusta Veikkausliigan sivuilta.