Skip to main content

Kauden kuudennessa kotiottelussa HIFK saa vastaansa Vaasan Palloseuran, jonka se on kohdannut edellisen kerran kauden 2017 Veikkausliigassa. Ottelu on ennakkoon nähden klassinen kuuden pisteen ottelu, sillä HIFK on tällä hetkellä kaksi pistettä vaasalaisryhmää edellä sarjataulukossa. Molemmilla joukkueilla on tässä vaiheessa takanaan yhdeksän pelattua ottelua, ja VPS:llä on sarjapisteitä siis kuusi ja HIFK:lla kahdeksan.

Tämä kausi on alkanut Petri Vuorisen valmentaman VPS:n osalta erittäin mollivoittoisesti, sillä joukkue ei vielä ole onnistunut voittamaan yhtään ottelua tämän kauden Veikkausliigassa. Toisaalta tappioita on vasta kolme, eli joukkue on pelannut kuusi tasapeliä. Huomionarvoista on, että sekä VPS että HIFK ovat tällä kaudella pelanneet neljä tasapeliä putkeen, joista kaikki päättyivät samoihin lukemiin, eli 1-1. VPS:n tämän kauden tasurit tulivat niinikään kuuden ottelun putkessa alkaen huhtikuun puolivälistä. Vaasalaiset ovat HIFK:n tapaan viimeistelleet seitsemän maalia tämän kauden Veikkausliigassa. Maalintekovoima on toistaiseksi jakautunut neljän pelaajan harteille, joista Steven Morrissey sekä Momodou Sarr ovat tehneet kaksi maalia mieheen. Fabrice Gatambiye Ngarura ja Hindrek Ojamaa ovat puolestaan molemmat onnistuneet maalinteossa kertaalleen.

HIFK on siis pelannut neljä edellistä Veikkausliigaotteluaan tasan 1-1, ja näistä kolme on pelattu kotikentällä. Tasureihin on päädytty IFK Mariehamnia, KuPSia, KPV:ta ja FC Interiä vastaan. Huomenna on siis erittäin hyvä mahdollisuus napata kauden toinen voitto VPS:n kustannuksella! Viime kierroksilla HIFK:lla on ollut loukkaantumishuolia, mutta tällä viikolla Toró, Jukka Halme ja Hassan Sesay ovat olleet mukana harjoitusvahvuudessa, joten joukkue alkaa taas olla täydessä kokoonpanossaan.

– Olemme valmiina VPS-otteluun! Taistelu pelipaikoista käy kovana, kun saimme muutamia pelaajia takaisin rinkiin loukkaantumisten jäljiltä. Tiedämme, että vastaan on tulossa joukkue, jota vastaan on vaikea tehdä maalia ja joka on vaikeasti voitettavissa. Aiomme laittaa kaiken peliin sen eteen, että saadaan mukaamme hyvä tulos ennen parin viikon taukoa peleistä. Ensi viikolla huilaamme, ja sen jälkeen työt jatkuvat täysillä kohti kauden seuraavaa vaihetta, päävalmentaja Tor Thodesen kertoo ennen ottelua.

HIFK – VPS huomenna Telia 5G-Areenalla klo 18.30. Säästä aikaa ja rahaa ja osta lippusi ennakkoon Ticketmasterin kautta!