Skip to main content

HIFK kohtaa sunnuntaina tämän viikon toisessa kotiottelussaan Kuopion Palloseuran Telia 5G-Areenalla klo 18.30. Tähtirinnat ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11, kun taas vierasjoukkue KuPS majailee Veikkausliigassa kolmantena. Pisteitä kuopiolaisilla on 12 seitsemän pelatun ottelun jälkeen, kun taas HIFK on saalistanut viisi pistettä kuudessa ottelussa. Viimeisin pisteistä tuli keskiviikkona, kun pisteet tasattiin IFK Mariehamn -tasapelin jälkeen.

KuPS pelaa nyt kolmatta kautta HIFK:n entisen päävalmentajan Jani Honkavaaran alaisuudessa. Joukkueen aloitti kautensa odotettua vaisummin, sillä joukkue ei onnistunut voittamaan yhtään ottelua ensimmäisten neljän kierroksen aikana. Joukkue pelasi tasapelit RoPSia, FC Lahtea ja HJK:ta vastaan, jonka jälkeen se vielä hävisi FC Hongalle lukemin 0-3. Tästä eteenpäin joukkueen peliesitykset ovat kuitenkin parantuneet, ja nyt on tullut kolme voittoa RoPSista, IFK Mariehamnista sekä KPV:sta.

HIFK:lta sivussa KuPS -ottelusta on varmuudella toppari Tero Mäntylä, joka on pelikiellossa korttitilin tultua täyteen edellisessä ottelussa. HIFK:n alkukauden ottelut ovat olleet tasaisia, ja päävalmentaja Tor Thodesen nostaa esiin hyvän puolustuspelin merkityksen ennen huomista peliä.

– Pelillisesti olemme pärjänneet erittäin hyvin, mutta toki otteluiden sisällä otteet ovat vaihdelleet. Sarjataulukko ei koskaan kerro koko totuutta pelistä. Olemme päästäneet vain viisi maalia kuudessa ottelussa, joten puolustuspelimme on hyvällä tasolla. Toki pieniä asioita on parannettava, mutta olen ollut erittäin tyytyväinen siihen tähän mennessä, Thodesen sanoo.

Ennen huomista Veikkausliigaottelua ehtii mainiosti myös Kallion Urheilutalolle, jossa HIFK:n käsipallonaiset kohtaavat Dickenin ratkaisevassa viidennessä finaaliottelussa klo 16.15 alkaen. Käsipallofinaali loppuu noin klo 17.45, joten aikaa siirtyä Telia 5G-Areenalle on hyvin otteluiden välissä. KuPS-otteluun voit tuttuun tapaan ostaa lippuja ennakkoon Ticketmasterista.