Skip to main content

Veikkausliigassa kymmenentenä oleva HIFK sai vieraakseen sarjaa johtavan FC Interin lauantaina Telia 5G-Areenalla pelatussa ottelussa. Vierasjoukkue Inter lähti otteluun neljän matsin voittoputkessa, kun taas HIFK on pelannut kolme edellistä otteluaan tasan lukemin 1-1.

HIFK aloitti ottelun pirteästi, ja heti ensimmäisillä minuuteilla joukkue pääsi yrittämään maalintekoa, kun pallo pelattiin puolustaja Tero Mäntylälle. Mäntylä jatkoi maalille päin, mutta Aati Marttinen turkulaisten maalilla oli hereillä ja pystyi varmaan torjuntaan. Maalinteko käynnistyi reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun pallo pelattiin syvältä alakerrasta ylöspäin aina Erikson Carlosille asti. Brasilialainen nousi Interin puolustuksen ohi ja sijoitti pallon varmasti Marttisen taakse. Maali oli Erikson Carlosille jo kauden kolmas, ja tällä lukemalla hän on HIFK:n paras maalintekijä tähän mennessä. Lisäosumia ei kamppailun ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johtoasemassa.

FC Inter tuli ottelussa tasoihin kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia. HIFK:n puolustuksen harhasyötön jälkeen pallo tuli Filip Valencicin jalkaan. Slovenialainen käytti armotta paikan hyväkseen, ja laukoi kauden seitsemännen maalinsa hienolla laukauksella, joka kimposi yläriman kautta HIFK:n maaliin. Tasoitusmaalin jälkeen ottelu jatkui hieman varovaisemmissa merkeissä, eikä kummallekaan joukkueelle avautunut maalipaikkoja seuraavan vartin aikana. HIFK esitti kuitenkin mielenkiintoisen kuvion ottelun 74. peliminuutilla, kun Tobias Vibe puski pallon eteenpäin rajaheiton jälkeen. Pallo meni eteenpäin Hannu Patroselle, jonka pusku meni vaarallisesti kohti maalia. Interin maalivahti oli kuitenkin tilanteessa ajan tasalla, eikä HIFK päässyt ottelussa uudestaan johtoon. Näin pisteet tasattiin neljättä kertaa putkeen lukemin 1-1. Seuraavassa matsissa HIFK kohtaa kotikentällään VPS:n ensi perjantaina klo 18.30.

– Oli raskas peli. Jouduttiin juoksemaan todella paljon, ja olen siitä tyytyväinen että kaikki jaksoivat tehdä töitä loppuun asti, mutta meidän pitäisi tehdä tämä itsellemme helpommaksi ja saada oma peli toimimaan. Kaikesta huolimatta meillä oli kuitenkin 2-3 sellaista paikkaa, joista olisi voinut laittaa. Toki Interilläkin oli paikkansa, joten pisteeseen voidaan tänään olla tyytyväisiä, kommentoi kauden toisen ottelunsa pelannut Matias Hänninen.

– En muista, että joukkueeni olisi koskaan aikaisemmin urallani pelannut neljä kertaa putkeen tasapelin lukemin 1-1. Tämä kertoo siitä, että Veikkausliiga on erittäin tasainen sarja. Juuri nyt jokainen joukkue pystyy ottamaan pisteitä keneltä tahansa, ja tiedän, että me pystymme voittamaan kaikki joukkueet Veikkausliigassa. Useita vakiokokoonpanon pelaajia oli tänään sivussa, mutta saimme heidän tilalleen tuoreita jalkoja, ja onnistuimme hyvin etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Tänään olisimme voineet parhaimmassa tapauksessa voittaa, mutta olen tyytyväinen yhteen pisteeseen tästä pelistä, sillä molemmilla oli hetkensä, sanoo päävalmentaja Tor Thodesen.

HIFK:n avauskokoonpano:

2 Tobias Vibe
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
10 Xhevdet Gela (78′ 25 Foday Manneh)
13 Jakob Dunsby (70′ 11 Hussein Mohamed)
14 Erikson Carlos (85′ 19 Kevin Larsson)
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
23 Nikolas Saira
24 Tero Mäntylä
77 Arnold Origi (mv)