Skip to main content

HIFK:n naisten edustusjoukkueen kausi jatkuu tänään ensimmäisen kotiottelun muodossa, kun se kohtaa Töölön Pallokenttä 6 -tekonurmella HyPSin klo 17.30. Molemmat joukkueet ovat pelanneet yhden sarjaottelun Helsingin piirin Kolmosessa tällä kaudella; HIFK hävisi Valtille lukemin 4-1, kun taas HyPS nappasi voiton KP-75/InterMillat -joukkueesta täsmälleen samoin lukemin. Mediatiimi tapasi edustusjoukkueen joukkueenjohtajan Jenni Tiusasen, joka kertoi joukkueen tunnelmista kotiavauksen kynnyksellä.

Tiusanen siirtyi HIFK:hon viime kauden alla ja pelasi myös viime kaudella Tähtirinnoissa. Loukkaantumisen takia hän kuitenkin toistaiseksi siirtyi sivuun pelikentiltä, ja on siitä lähtien hoitanut edustusjoukkueen joukkueenjohtajan tehtävää. Joukkue sijoittui viime kaudella sarjan keskikastiin haastavista lähtökohdista huolimatta ja lähtee nyt parantamaan sijoitusta sarjassa.

– Viime kaudella meillä oli joukkue lopullisessa muodossaan vasta maalis-huhtikuussa, mikä tietysti vaikeutti kauteen valmistautumista. Lähdettiin silloin enemmän tutustumaan toisiimme, ja kausi meni loppujen lopuksi ihan hyvin, vaikka jännitettävääkin oli kun oltiin jossain vaiheessa myös putoamisviivan alapuolella. Kun nyt keväällä voitettiin futsalmestaruus, niin se myös loi selkeästi lisää uskoa siihen, että voimme pärjätä hyvin tällä kaudella, Tiusanen sanoo.

– Meillä on hyvä fiilis joukkueessa ja paljon uskoa ja tahtoa löytyy porukasta. Nyt on ollut selkeästi parempi treenikausi takana, kun joukkue on pysynyt lähes samassa kokoonpanossa, joka meillä oli viime kaudella. Väitän, että harvassa joukkueessa on yhtä hyvä yhteishenki kuin meillä. Aina, kun tulee uusi pelaaja joukkueeseen, niin melkein ensimmäinen palaute on yleensä ollut ettei mihinkään muuhun joukkueeseen ole otettu yhtä hyvin mukaan heti alusta lähtien. Vaikka otetaan pelit tosissaan, niin haluamme silti samalla myös näyttää kaikille, että meillä on hauskaa ja että myös nautitaan siitä että saadaan pelata yhdessä. Meidän joukkueessa on pelaajia, joilla on kokemusta Ykkösestä ja Kakkosesta, ja sitten on myös niitä, jotka ovat pelanneet vähemmän. Meillä on siis aika sekalainen nippu pelillisesti, mutta hyvin ollaan opittu hitsautumaan yhteen ja pelaamaan joukkueena.

Tämän päivän vastustaja HyPS nousi Kolmoseen viime kauden päätteeksi ja on vielä Petja Purasen valmentamalle HIFK:lle pieni arvoitus, sillä hyvinkääläisjoukkue oli edellisessä ottelussaan peluuttanut paljon junioripelaajia. HIFK puolestaan lähtee otteluun ilman maalivahtiaan Paula Romakkaniemeä, joka sai punaisen kortin ja siitä johtuen kahden ottelun pelikiellon kauden avauksessa. Iltapäivän otteluun toivotaan luonnollisesti paljon yleisöä, ja Tiusanen nostaa myös esiin muutaman nimen, joita katsojien kannattaa seurata pelin aikana.

– Omasta mielestäni kannattaa seurata esimerkiksi meidän piikkipelaajaa eli Melinda Andleria, joka on todella nopea ja vaarallinen pelaaja. Toinen mielenkiintoinen nimi on Arbenita Metolli, joka teki paluun polvileikkauksen jälkeen joukkueeseen. Hän on teknisesti todella taitava ja omaa hyvän peliälyn. Harjoitusotteluiden ja kauden avauksen perusteella näyttää siltä, että hän on toipunut leikkauksestaan hyvin.

– Toivon, että mahdollisimman moni tulisi kauden aikana katsomaan meidän matseja, ja kannustan ihmisiä rohkeasti rikkomaan mahdollisia ennakkoluuloja naisjalkapalloa kohtaan. Tosi moni meidän peleissä käynyt on jälkikäteen ollut positiivisesti yllättynyt näkemästään futiksesta ja sanonut tulevansa peleihin uudelleenkin. Haluaisin myös mielelläni nähdä enemmän kannattajia paikalla, sillä IFK:lla on tunnetusti Suomen parhaat fanit Veikkausliigapeleissä. Toivottavasti saataisiin enemmän porukkaa ja samanlaista meininkiä myös meidän matseihin, Tiusanen sanoo lopuksi.

HIFK – HyPS siis tänään Töölön Pallokenttä 6 -kentällä (Telia 5G-Areenan takana) klo 17.30, tervetuloa!

Tästä löydät vielä HIFK:n naisten edustusjoukkueen tämän kauden otteluohjelman kokonaisuudessaan.