Skip to main content

Toukokuun neljäs ja viimeinen kotiottelu pelattiin tänään Telia 5G-Areenalla, jossa vastustajaksi tuli VPS Vaasasta. Ennakkoasetelmat olivat selvät, sillä molemmat joukkueet olivat ennen ottelua kahden pisteen etäisyydellä toisistaan, HIFK kuitenkin pykälän verran vaasalaisia ylempänä sarjataulukossa. VPS lähti hakemaan kauden avausvoittoaan, kun taas HIFK pyrki katkaisemaan neljän ottelun tasuriputkensa.

Klassinen kuuden pisteen ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, ja HIFK sai heti alkuminuuteilla luotua hyvää painetta VPS:n kenttäpäätyyn. Jakob Dunsby meni nurin rangaistusalueen sisällä, mutta rangaistuspotkua ei tästä tilanteesta tuomittu. Hassan Sesay sekä Jukka Halme pääsivät molemmat kokeilemaan jatkotilanteesta, mutta VPS:n puolustus onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen. Hetkeä myöhemmin Erikson Carlos riisti pallon keskialueella, ja lähti nousuun vasenta laitaa pitkin. Brasilialaisen keskitys löysi Dunsbyn pään, mutta tämän pusku meni kuitenkin reilusti yli maalin.

Erikson Carlos sai seuraavan maalipaikkansa reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Toró sai tuikattua pallon puolittaisessa makuuasennossa eteenpäin keskialueella, jonka johdosta pallo meni eteenpäin Torón maanmiehelle. Maalivahdin paras ystävä eli tolppa oli kuitenkin vielä tässä vaiheessa maalinteon esteenä. Puolen tunnin pelin jälkeen HIFK sai hakemansa johtomaalin, kun Halme sai irtopallon itselleen Erikson Carlosilta VPS:n rangaistusalueen sisäpuolella. Seuraikoni ei tässä tilanteessa erehtynyt, vaan laukoi pallon varmasti vaasalaismaaliin. HIFK:lla oli vielä muutamia tilanteita toiseenkin osumaan ensimmäisen puoliajan loppupuolella, mutta lisäosumia ei kuitenkaan ennen taukoa nähty.

Toisen puoliajan alkupuolella HIFK vaihtoi kapteeni Hannu Patrosen kentältä, ja hänen tilalleen nostettiin nuori Tino Palmasto, jolle kyseessä oli ensimmäiset peliminuutit Veikkausliigassa. HIFK:n brasilialaiskaksikko Erikson ja Toró loivat muutaman hyvän maalipaikan keskenään toisella puoliajalla, mutta lisäosumia ei näistä tilanteista syntynyt. VPS rupesi hakemaan tasoitusta mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, ja sai myös erittäin hyvän maalintekopaikan, kun Palmasto joutui rikkomaan Steven Morrisseyta rangaistusalueen rajalla. Arnold Origi selvitti kuitenkin tilanteesta seuranneen vapaapotkun hienolla torjunnalla.

Palmaston debyyttiottelu sai todellisen unelmakäänteen ottelun 80. peliminuutilla, kun hän pääsi iskemään HIFK:n 2-0 -johtoon lähietäisyydeltä. Nuori puolustaja pelasi siis ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa, otti ensimmäisen keltaisen korttinsa ja teki ennen kaikkea ensimmäisen maalinsa saman ottelun aikana. HIFK nappasi kauden toisen voittonsa, vaikka VPS pääsi kaventamaan loppuminuuteilla.

– Todella hyvältä tuntuu! Ensimmäinen liigamatsi, ja pääsin vielä maalinkin tekemään, joten mikäs sen parempaa, Palmasto summaa debyyttiottelunsa lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Olen tietenkin todella tyytyväinen kolmesta pisteestä! Mielestäni pelasimme hyvän ottelun ja olen tyytyväinen siihen, että teimme vähemmän virheitä tänään sekä siihen, että olemme päässeet parantamaan hyökkäyspeliämme. Meillä oli tänään enemmän maalipaikkoja, joten tulos oli oikeudenmukainen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että VPS on hyvä joukkue, ja heitä vastaan on vaikea pelata, sillä he pystyvät rankaisemaan pienimmästäkin virheestä. Haluan omasta joukkueesta vielä nostaa esiin Nikolas Sairan, joka tekee todella paljon tärkeää työtä kentällä. Nyt olemme pelanneet kymmenen ottelua, ja olemme mielestäni tehneet enemmän oikeita asioita kuin vääriä alkukauden aikana. Jatkossa tarvitsemme tietysti enemmän pisteitä, ja tulemme jatkamaan työntekoa pelaajien kanssa, jotta pystymme parantamaan entisestään kauden seuraavan jakson aikana, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen.

Nyt otetaan pientä taukoa matseista, sillä seuraavan kerran pelataan vasta 18.6., kun SJK tulee Telia 5G-Areenalle.

HIFK:n avauskokoonpano:

4 Hannu Patronen (c) (59′ 16 Tino Palmasto)
6 Riku Selander
8 Jukka Halme
13 Jakob Dunsby
14 Erikson Carlos
17 Jani Bäckman
20 Hassan Sesay
23 Nikolas Saira
24 Tero Mäntylä
50 Toró
77 Arnold Origi (mv)

Ottelun kaikki tilastot löydät Veikkausliigan sivuilta.