Skip to main content

HIFK:n ja FC Hongan välinen Veikkausliigaottelu käynnistyi ryminällä, kun molemmilla joukkueilla oli heti ensimmäisellä kympillä hyviä maalintekopaikkoja. Parhain niistä tuli vierasjoukkueelle, jonka Demba Savage pääsi puskemaan Mikko Sumusalon antaman keskityksen kohti IFK-maalia. Tähtirintojen onneksi gambialaishyökkääjän pusku meni ohi maalin.

HIFK jatkoi HJK-ottelusta tutuksi tulleella prässäämisellä, joka tuotti tälläkin kertaa muutamia vaarallisia tilanteita Honka-päädyssä. Jakob Dunsby pääsi ensimmäisen puoliajan puolessavälissä kokeilemaan maalintekoa riistettyään pallon vastustajan puolustusalueella. Norjalainen ei kuitenkaan onnistunut pitämään palloa hallussaan tilanteen loppuun asti, ja näin ollen ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan tasapeliin useista hyvistä paikoista huolimatta.

Molemmat joukkueet suorittivat ensimmäiset pelaajavaihtonsa nopeasti toisen puoliajan käynnistymisen jälkeen. HIFK:n Xhevdet Gela pääsi ensimmäistä kertaa kentälle tämän kauden Veikkausliigassa, kun hän otti Jani Bäckmanin paikan keskikentältä. FC Honka puolestaan nosti Juha Hakolan kentälle ensimmäisellä puoliajalla hyvään maalintekopaikkaan nousseen Lucas Kauffmannin tilalle. Hetkeä myöhemmin Kevin Larsson pääsi niinikään ensimmäistä kertaa kentälle tällä kaudella, ja hänen osaltaan kyseessä oli samalla debyytti Veikkausliigatasolla.

HIFK:lle syntyi loistava maalintekopaikka reilun 50 peliminuutin jälkeen, kun Joel Mattsson sai pallon FC Hongan rangaistusalueella. Tim Murray pystyi kuitenkin vielä tässä vaiheessa torjumaan. Hetkeä myöhemmin Mattsson kuitenkin onnistui maalinteossa, kun hänen laukomansa vapaapotku lopulta meni suoraan maaliin asti. Maali oli nuorelle keskikenttäpelaajalle toinen Veikkausliigatasolla. Espoolaiset sisuuntuivat HIFK:n maalin jälkeen, ja pääsivät kokeilemaan maalintekoa parilta huippupaikalta. Arnold Origi esitti kuitenkin kaksi highlight-torjuntaa, joilla maalin johto turvattiin.

HIFK sai viime viikon derbyn tapaan runsaasti uutta virtaa hyökkäyspeliinsä maalin jälkeen, ja onnistui luomaan useita hyviä maalintekopaikkoja. 17-vuotias Kevin Larsson sai oman tilaisuutensa, kun Nikolas Saira pelasi palloa eteenpäin kohti maalia. Larssonin laukaus oli hyvä, mutta Murray onnistui torjunnassaan.

Reilu vartti ennen ottelun loppua HIFK lisäsi johtoaan, kun asialla oli Jakob Dunsby. Dunsby laukoi pallon espoolaisten maaliin upean yksilösuorituksen jälkeen, ja näin ollen HIFK pystyi vankistamaan johtoasemaansa kriittisessä vaiheessa ottelua. HIFK:n kauden ensimmäinen voitto Veikkausliigassa tuli lopulta kovan työn ja hyvien yksilösuoritusten jälkeen, ja tästä on hyvä jatkaa kohti RoPS-kohtaamista Rovaniemellä tämän viikon perjantaina.

– Joukkueemme on edelleen ollut yhdessä lyhyen ajan, mutta kentällä näemme nyt paljon hyviä asioita, jotka myös alkavat tuottaa tulosta. Arnold Origi pelasti meidät useilla loistotorjunnoillaan ensimmäisellä puoliajalla, ja sen jälkeen pääsimme nuorten pelaajien johdolla tekemään maaleja toisella puoliajalla. Olemme odottaneet Jakobilta (Dunsby) maalia jo muutaman ottelun ajan, sillä hän on ollut yksi vaarallisimmista pelaajistamme. Mainitsemisen arvoista on myös se tapa, jolla Njazi Kuqi teki Jakobille tilaa kentällä ennen tuota maalia, kommentoi IFK:n päävalmentaja Tor Thodesen.