Skip to main content

Veikkausliigan pääkaupunkiseudun paikalliskamppailujen ensimmäinen osa käydään tiistaina kello 18:30 Telia 5G-Areenalla, kun vastakkain asettuvat Stadin derbyssä hallitseva mestari HJK sekä täksi kaudeksi takaisin pääsarjaan noussut HIFK. Paikalliskamppailuissa on aina ollut tietynlaista hegemoniaa ja vastakkainasettelua, eikä tämäkään peli tee poikkeusta asiaan.

Mika Lehkosuon HJK aloitti kauden kahdella 2-1-kotivoitolla sekä FC Interistä että IFK Mariehamnista, mutta kaksi viimeisintä peliä päättyivät vieraskentillä maalittomiin tasapeleihin. Neljän pelin yhteissaldoksi HJK on kerännyt kahdeksan pistettä.

Vastaavasti HIFK aloitti kautensa niukalla 1-0-vierastappiolla SJK:ta vastaan, ja kotiavaus FC Lahtea vastaan päättyi niin ikään 0-1 vieraiden hyväksi. Kummassakin ottelussa HIFK:lla oli mahdollisuus napata pisteitä, mutta maalinteko oli vaikeaa.

IFK:n päävalmentaja Tor Thodesen toivoo että HIFK lähtee otteluun ilman pelkoa.

– Derby tulee olemaan hyvä kokemus meille, olemme altavastaajia tänäkin vuonna, mutta haluan, että pelaamme ilman pelkoa. Ottelun lopputuloksella on paljon suurempi merkitys kuin se kolme pistettä mitä on jaossa, sanoo Thodesen.

Odottaa sopii, että Telia 5G-Areena saa huomenna nauttia loppuunmyydyistä katsomoista sekä huikeasta jalkapallonäytelmästä, mikä olisi Veikkausliigan sekä molempien seurojen arvolle sopivaa. Liput IFK:n kannattajapäätyyn ovat nyt myynnissä Ticketmasterin nettisivuilla.

HIFK:n kannattajat järjestävät kannattajamarssin kello 17:30 alkaen. Marssireitti kulkee Kisahallin päädystä Urheilukatua pitkin Telia 5G-Areenan pohjoispäätyyn. Marssi alkaa ravintola Hookista, jossa HIFK-kannattajat kokoontuvat klo 15 alkaen. Pahoittelemme kannattajamarssista aiheutuvasta liikennehaitasta.

Kaikenlaisten pyro-tuotteiden tuominen katsomoon on ankarasti kielletty. Mahdolliset pyro-tuotteet voi luovuttaa järjestyksenvalvojille vapaaehtoisesti ennen turvatarkastusta ilman seuraamuksia.

Teksti: Frans Danakas