Skip to main content

HIFK saa pääkaupunkiseudun toisessa paikallistaistossa vieraakseen yhden Veikkausliigan mestaruustaistelun kovimmista haastajasuosikeista, kun FC Honka saapuu Tähtirintojen vieraaksi. Vesa Vasaran valmentama ryhmä on pelaajistoltaan Veikkausliigan kärkitasoa, ja valmennuskin on huippuluokkaa. Honka on aloittanut kauden hyvin, voittaen kolme ottelua neljästä. Vain IFK Mariehamn on onnistunut päihittämään huippuvireisen Hongan, joka on tehnyt kuusi maalia viimeisessä kahdessa ottelussa. Ottelussa Interiä vastaan Borjas Martin oli yksi Hongan valopilkuista tehden kaksi maalia. Borjas Martin myös ansaitusti johtaa Veikkausliigan maalipörssiä.

HIFK aloitti kauden kahdella 0-1-tappiolla sekä SJK:ta että FC Lahtea vastaan, mutta viime ottelussa Tor Thodesenin suojatit pyörittivät pelin tempoa suurinta mestarisuosikkia HJK:ta vastaan, mutta joutuivat tyytymään vain yhteen pisteeseen 1-1 päättyneen ottelun jälkeen. Ainakin Hannu Patronen tuntee maanantain ottelun vastustajan hyvin, sillä HIFK-kapteeni aloitti liigauransa FC Hongassa.

HIFK ei ole viimeisestä viidestä kohtaamisesta onnistunut voittamaan FC Honkaa kertaakaan, kun taas Honka on vienyt voiton kolme kertaa, ja tähän tilastoon HIFK lähtee hakemaan muutosta maanantaina Telia 5G-areenalla. Mainitsemisen arvoista on myös se, että kyseessä on joukkueiden kautta aikojen ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigan sarjapelissä.

 

“Oltava sama momentum jos haluaa pisteitä pelistä”

– Odotan ottelulta kolmea pistettä ja hyvää meininkiä, jatketaan siitä mihin jäätiin HJK-pelissä ja parannetaan vielä vähän. Derbyjä voitaisiin pelata vaikka viikosta toiseen jos multa kysytään, oli sen verran kova tunnelma! Riku Selander hehkuttaa.

– Nimenomaan se sama momentum on otettava mukaan myös Honkaa vastaan jos pisteitä tosta pelistä haluaa, ja mehän haluamme!” hän lisää.

Itäkatsomo on auki yleisölle myös Honka-ottelussa, ja lippuja otteluun voit tuttuun tapaan ostaa ennakkoon Ticketmasterin kautta. FC Hongan kannattajille on varattu tilaa niinikään Itäkatsomosta.

 

Teksti: Frans Danakas