Skip to main content

Veikkausliigakauden 2019 ensimmäinen kotiottelu pelataan huomenna pitkän odotuksen jälkeen, kun FC Lahti saapuu HIFK:n vieraaksi klo 18.30 alkavassa ottelussa. Joukkueet kohtasivat toisensa tällä kaudella jo Suomen Cupin lohkovaiheessa, jolloin FC Lahti voitti HIFK:n Mukkulan hallissa pelatussa ottelussa lukemin 2-1. Edelliset kohtaamiset sarjapeleissä ovat puolestaan kaudelta 2017, kun molemmat joukkueet pelasivat Veikkausliigaa.

Vierasjoukkue avasi kautensa kotona viikko sitten sunnuntaina, jolloin ottelu KuPSia vastaan päättyi 3-3 -tasapeliin monien vaiheiden jälkeen. Kuopiolaiset johtivat ottelua puoliajalla lukemin 0-3, mutta lahtelaiset nousivat toisella puoliajalla tasapeliin. Joukkueen maaleista vastasivat Matti Klinga, Jasin-Amin Assehnoun sekä Josue. Joukkueesta löytyy siis runsaasti hyökkäysvoimaa, jonka kanssa HIFK joutuu olemaan varuillaan huomisessa ottelussa.

HIFK puolestaan pelasi viime viikonloppuna Seinäjoella, jossa kotijoukkue SJK oli niukasti parempi lukemin 1-0. Seinäjokelaisten maali tuli kuitenkin ottelun viimeisellä kympillä, joten HIFK:n mahdollisuudet avata pistetilinsä heti kauden ensimmäisessä ottelussa olivat hyvät aivan ottelun loppuun asti. Tappiosta sisuuntuneena joukkue lähtee innokkaana kotiavaukseen tavoittelemaan kauden ensimmäistä voittoa Veikkausliigassa.

IFK:n päävalmentaja Tor Thodesen toivoo yleisön tulevan runsaslukuisena paikalle kannustamaan Tähtirintoja voittoon:

– Tavoitteenamme on jatkaa siitä, mihin SJK:ta vastaan jäimme, eli että lähdemme peliin hyvällä asenteella ja työmoraalilla. Olen harjoituksissa nähnyt selkeitä merkkejä siitä, että kehitymme jatkuvasti lisää joukkueena, ja odotan kotiavausta suurella mielenkiinnolla. Monelle pelaajalle kyseessä on nyt ensimmäinen kotiottelu IFK-paidassa Telia 5G-Areenalla, ja toivon tietysti, että paikalle tulee paljon yleisöä, jotka muodostavat sen kuuluisan 12. kenttäpelaajan, jonka avulla lähdemme hakemaan voittoa FC Lahdesta, Thodesen kommentoi.

Voit ostaa lippuja otteluun Ticketmasterin kautta! Muistutamme myös siitä, että Itäkatsomo on käytössä huomisessa ottelussa. Vieraskannattajien katsomo sijaitsee myös Itäkatsomon puolella, ja Telia 5G-Areenan Eteläpäädyn remontin takia stadionin ja Töölön pallokentän välinen liuska on tässä ottelussa ainoastaan vieraskannattajien käytössä. Jos siis olet menossa Itäkatsomoon katsomaan ottelua, kulkee reitti sinne Pohjoispäädyn (IFK Klackenin) ja Saharan kentän välistä liuskaa pitkin. IFK:n jääkiekkojoukkue pelaa huomenna Helsingin jäähallissa samaan aikaan, joten jäähallin parkkipaikka on huomenna maksullinen. Suosittelemme käyttämään julkista liikennettä huomenna, kun samalla alueella on kaksi ottelua käynnissä samaan aikaan.