Skip to main content

Viime kaudella miesten Kolmosessa HIFK/3 nimellä operoinut joukkue pelaa tänä vuonna HIFK/2 joukkueena. 2018 kausi oli nuorelle ryhmälle ensimmäinen Kolmosessa ja oppirahoja makseltiin pitkin kautta. Varsinkin alkukaudesta maalinteko tuotti joukkueelle suuria ja vaikeuksia ja kauden ensimmäinen sarjaosuma nähtiinkin vasta viidennessä sarjapelissä, jota oli edeltänyt saunailta neljän tappiollisen ottelun jälkeen. Kenties saunanlauteilta löytyi puuttuva rentous viimeistelyyn, mutta sen jälkeen pisteitä saatiin kasaan tarpeeksi, jotta sarjapaikka säilytettiin myös kaudelle 2019.
Viime kauteen lähdettäessä pelaajisto koki suuria muutoksia aina valmentajasta lähtien ja useampi nuori hyppäsi mukaan suoraan seuran B-junioreista. Tähän kauteen lähdettäessä tilanne on huomattavasti helpompi, sillä viime kauden runko on pysynyt hyvin kasassa ja muutamia mielenkiintoisia vahvistuksia on myös saatu joukkueeseen.

Nimekkäimmät lähtijät ovat viime kauden maalikuningas Tino Soppi, joka sai loistavan kauden jälkeen sopimuksen Kakkoseen samasta lohkosta nousseen VJS:n riveihin. Joukkue toivottaa Tinolle tsemppiä Kakkosen kauteen. Kaksi muuta merkittävää lähtijää ovat Henri Jussila, joka keskittyy valmentamiseen ja pitää välivuotta pelaamisesta. Jusa tuli kesken kauden mukaan ja oli tärkeä palanen joukkueen säilymisessä. Etenkin ns. kuuden pisteen ottelut Viikingit/2 ja POHUA vastaan olivat Jusan johtaman keskikentän ansiosta hetkittäin kauden parasta futista koko joukkueelta ja niistä tulleet kuusi pistettä varmistivat myös säilymisen.

Nuori Iiro Järvensalo pelasi onnistuneen kauden ja valittiin myös vuoden pelaajaksi. Iiro oli tärkeä palanen joukkueen hyökkäyspelissä erinomaisen liikkumisen ansiosta ja Iiro jaksoikin raataa aina koko 90 minuuttia molempiin suuntiin joukkueen keskikentällä. Iirolle myös menestystä uralla eteenpäin.

Tälle kaudelle mukaan on liittynyt kaksi junantuomaa Jyväskylästä. JJK-taustaiset nuorukaiset Riko Kokko ja Niko Kinnunen tuovat taitoa ja osaamista joukkueen keskikentälle. Tähän kun lyödään vielä seuran oma kasvatti Robin Hanner, niin on keskisektorilta lupa odottaa pehmeää pallonkäsittelyä ja jopa Sambaliikkeiksi laskettavaa sulavuutta. Joukkueen nuorin pelaaja on tällä kaudella vasta 2002-syntynyt Liam Lokake, joka on saanut runsaasti vastuuta harjoitusotteluissa ja lunastanut paikkansa oikeana laitapuolustajan tontilla kypsillä otteilla. Tähän kun lisätään asepalveluksesta mukaan liittyneet nousukauden pelaajat Tommi Arffman ja Joel Määttä, niin tällä kaudella joukkueesta löytyy myös leveyttä, joka oli viime kaudella yksi suurimpia haasteita.

Joukkueen kapteenina jatkaa edelleen Ville Taipale ja hän saa rinnalleen kapteenistoon tällä tasolla kokeneet Tuomas Tiaisen ja Aleksi Jussilan. Kapteenisto on joukkueen vanhinta osastoa, mutta iällä ei näitä 90-luvun alkupuolella syntyneitä herroja ole vielä pilattu. Maalivahti osastolla jatkaa Mika Isohookana ja Alex Hendren sekä Emil Niemistö liittyy mukaan, kun saa nilkan nivelsiteet täyteen kuntoon.

Miesten kakkosjoukkue pelaa tällä kaudella Kolmosen ykköslohkossa ja tiedossa on runsaasti perinteisiä futiskaupunkeja, kuten Karjaa, Tammisaari ja Hanko. Nousua tavoittelevat varmasti hanakammin Atlantis ja Kakkoseen takaisin mielivä BK-46. Nuori joukkue aikoo kuitenkin lähteä tosissaan tavoittelemaan kolmea pistettä kaikista otteluista ja pitämään huolen, että helpolla ei pisteistä luovuta. Varsinkin viime kauden heikosti sujuneiden kotipelien jälkeen nähdään tänä kesänä Väiskillä varmasti enemmän kotivoittoja.

Oikeastaan vasta maaliskuusta alkaen on treeneissä ollut se porukka, jolla kauteen lähdetään ja viimeiset treenipelit on onneksi päästy pelaamaan suht samalla kokoonpanolla. Ehjää 90 minuuttista ei ole vielä nähty, mutta hetkittäin pelissä on oikeita asioita ja eteenpäin mennään. Alkukauden sarjapeleissä tullaan pelaamaan enemmän pelkästä tuloksesta ja uskon, että peli alkaa todella loksahdella paikoilleen vasta muutaman pelin jälkeen. Tärkeä olisi kuitenkin saada ensimmäinen voitto mahdollisimman nopeasti, jotta siitä ei turhaa lukkoa pääse syntymään. Joukkueen tavoitteet ovat vielä joukkueen kanssa sopimatta, mutta sarjapaikan säilyttäminen on tietenkin tärkein asia ja mahdollisimman korkealle olisi mukava hiipiä kauden päätteeksi, toteaa päävalmentajana toista kauttaan aloittava Jukka Aakko. Viime kaudella yhden miehen orkesteria valmennuksessa pyörittänyt Aakko saa täksi kaudeksi rinnalleen myös polvivammaansa kuntouttavan ex-kapteeni Ville Leinosen.

Kausi alkoi torstaina Väiskillä 0-0 tappiolla SexyPöxyjä vastaan ja jatkuu ensi torstaina Tammisaaressa EIF/Akademin vieraana. Ensimmäinen peli oli aika hermostunutta ja oma pallollinen peli ei ollut lähelläkään sitä tasoa mihin pystymme. Puolustus oli kuitenkin rautaa eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Pistetili on kuitenkin avattu ja seuraavaksi kaksi vaikeahkoa vieraspeliä, jonka jälkeen Väiskin pimenevässä torstai illassa kohdataan Töölön Taisto, joka antoi nuorelle ryhmälle isän kädestä kahdessa harjoitusottelussa.

Toivotamme kaikki IFK-henkiset ja muutkin tervetulleiksi seuraamaan nuoren joukkueen otteita miesten Kolmosessa! Otteluihin on vapaa pääsy!