Skip to main content

HIFK:n taival tämän vuoden Suomen cupissa tulee tänään päätökseensä joukkueen matkustaessa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Tähtirinnat hävisivät viime viikolla FC Interille 1-3, joka merkitsee sitä, ettei joukkueella enää ole mahdollisuuksia päästä jatkopeleihin. HIFK lähtee kuitenkin otteluun tavoittelemaan kauden avausvoittoaan paineettomassa tilassa.

IFK Mariehamnilla on neljän pelatun ottelun jälkeen kasassa viisi pistettä. Joukkue on voittanut FC Lahden, sekä pelannut tasan FC Honkaa ja HJK:ta vastaan. HJK on maarianhaminalaisia kaksi pistettä edellä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena IFK Mariehamnilla on edelleen mahdollisuus nousta HJK:n ohi jatkopeleihin. Kotijoukkueella on siis runsaasti panosta illan ottelussa, joka pelataan Eckeröhallissa klo 18 alkaen.

HIFK:n Joel Mattssonille ottelu on ensimmäinen hänen entistä seuraansa vastaan. Mattsson onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa HIFK-paidassa FC Interiä vastaan, ja kertoo nyt tunnelmistaan ennen cupin viimeistä kierrosta.

– Henkilökohtaisella tasolla tämän päivän ottelu tulee olemaan erityinen, mutta tulee olemaan hauskaa jälleen nähdä entisiä valmentajia ja pelikavereita. Odotan sitä innolla! Uskon, että pelistä tulee tasainen, sillä IFK Mariehamn on kuitenkin pakkovoiton edessä. Mekin haluamme ottaa kauden avausvoiton, joten pelissä nähdään varmasti hyökkäysvoittoista peliä. Nyt kun cup tulee meidän osalta päätökseen, jatkuu valmistautuminen tulevaan liigakauteen harjoitusten sekä muutaman harjoitusottelun muodossa, Mattsson kertoo.