Skip to main content

HIFK on tehnyt sopimuksen brasilialaisen Erikson Carlos Batista dos Santosin kanssa. 24-vuotias Batista dos Santos on kotoisin Betimista, joka sijaitsee Belo Horizonten läheisyydessä. Viimeksi hän on pelannut japanilaisessa SC Sagamiharassa (yhdessä HIFK:n Torón kanssa), lainalla brasilialaisesta Rio Branco FC:stä.

– Tuntuu hyvältä olla täällä Suomessa ja varsinkin näin hienossa seurassa kuin IFK:ssa, sanoo Batista dos Santos.

Batista dos Santosin tutuin pelipaikka on keskushyökkääjänä, mutta hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Nopeudellaan ja erityisesti hänen taidollaan yksi-vastaan-yksi -tilanteissa hän on erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä.

– Joukkueenjohto halusi hyökkääjän joka on hyvä niin ylöspäin kuin alaspäinkin. Batista dos Santos on pelaaja joka tarvittaessa myös osaa puolustaa hyvin ja tekee töitä kentän molemmissa päissä. Kun hän vielä tämän lisäksi osaa pelata kolmella eri pelipaikalla, koimme, että Erikson Carlos oli erittäin sopiva valinta meille, sanoo urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Batista dos Santos haluaa ottaa ison roolin tulevan kauden joukkueessa ja auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa.

– Olen nopea pelaaja joka on hyvä pallon kanssa. Uskon, että tämä tulee auttamaan joukkuetta. Tavoitteeni on auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa, jotta meillä kaikilla on onnistunut kausi, sanoo Batista dos Santos.

– Erikson Carlos on mielenkiintoinen hyökkääjä, jolla on nopeus ensisijaisena aseena. Samalla tavalla kuin Torón kanssa tulemme antamaan hänelle aikaa sopeutua joukkueeseen, uuteen ympäristöön ja edellytyksiin. Vasta sen jälkeen tulemme pystymään näkemään hänen todellisen tason. Olemme kuitenkin suhteellisen varmoja siitä, että hänestä tulee hyvin nopeasti hyvä lisäys joukkueemme hyökkäykseen, sanoo IFK:n päävalmentaja Tor Thodesen.