Skip to main content

HIFK kohtasi tänään FC Interin Suomen cupin karsintalohkon neljännessä ottelussaan Talin jalkapallohallissa. Ennakkoasetelmat olivat selkeitä, sillä HIFK oli pakkovoiton edessä hävittyään cupin kolme ensimmäistä otteluaan. Keskuspuolustaja Tero Mäntylä pääsi tekemään debyyttinsä punapaidassa juuri entistä seuraansa vastaan.

Ottelu käynnistyi kovalla pelitempolla, ja HIFK pääsi heti alkuminuuteilla kokeilemaan FC Interin puolustuksen kestävyyttä. Viiden minuutin pelin jälkeen palkinto tuli maalin muodossa, kun Joel Mattsson pääsi nostamaan pallon ohi Inter-maalivahti Henrik Moisanderin, ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle. Mattssonille kyseessä oli ensimmäinen maali IFK-paidassa.

Pelin edetessä turkulaiset pääsivät kuitenkin paremmin peliin mukaan, ja pääsi ensimmäisen puoliajan aikana useasti iskemään nopeita vastahyökkäyksiä HIFK:n päätyyn Filip Valencicin johdolla. Vajaan kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen Valencic pääsi laukomaan terävän laukauksen kohti IFK-maalia, ja tämä veto myös meni ohi maalivahti Daniel Kollarin. Hetkeä myöhemmin Kollar otti keltaisen kortin kaadettuaan Interin Eero Tammisen juuri rangaistusalueen rajalla. Interin vapaapotku osui kuitenkin IFK:n onneksi puolustusmuuriin. Ottelun 23. minuutilla pallo pyöri IFK:n maalin edustalla ja Miro Tenho pääsi lopulta laittamaan pallon tähtirintojen maaliin. Tauolle mentiin Interin johtaessa ottelua 1-2.

Mäntylä loukkaantui ensimmäisen puoliajan loppupuolella, ja IFK:n päävalmentaja Tor Thodesen teki tämän vuoksi kaksi pelaajavaihtoa jo toisen puoliajan käynnistyessä. Silver Grauberg tuli Mäntylän tilalle, ja Jukka Halme puolestaan teki tilaa Nandolle. IFK:n toisen puoliajan paras maalintekopaikka syntyi kun Interin puolustus sortui käsivirheeseen omalla rangaistusalueellaan, jonka johdosta IFK:lle tuomittiin rangaistuspotku. Xhevdet Gelan ampuma rangaistuspotku osui kuitenkin tolppaan, ja näin ollen Inter pystyi edelleen säilyttämään johtonsa.

Ottelun loppuminuuteilla IFK:lle siunaantui vielä erittäin hyvä maalintekopaikka, kun Nikolas Saira pääsi puskemaan vaihdosta tulleen Mauro Severinon keskityksen kohti Inter-maalia, mutta tälläkään kertaa onni ei ollut IFK:n puolella, ja pallo meni yli maalin. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Valencic iski toisella osumallaan loppulukemiksi 1-3. Tappio merkitsee sitä, ettei IFK:lla ole enää mahdollisuuksia päästä cupin jatkopeleihin.

Viimeinen ottelu tämän vuoden cupissa pelataan sunnuntaina 3.3. Ahvenanmaalla, kun IFK matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi. HIFK Fotboll ja Viking Line järjestävät kannattajamatkan Ahvenanmaalle kyseiseen otteluun. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Tino Palmasto
7 Joel Mattsson (76′ 16 Samuel Haglund)
8 Jukka Halme (c) (46′ 5 Nando)
11 Riku Selander
12 Daniel Kollar (mv)
13 Hassan Sesay (82′ 34 Tuukka Andberg)
14 Kevin Larsson (76′ 20 Mauro Severino)
15 Xhevdet Gela
17 Jani Bäckman
21 Tero Mäntylä (46′ 2 Silver Grauberg)
40 Nikolas Saira