Skip to main content

HJK maalin verran vahvempi Suomen Cupin avauksessa

HIFK kohtasi tiistai-iltana paikallisvastustaja HJK:n Suomen Cupin avausottelussa Talin jalkapallohallissa. Peli oli punapaitojen ensimmäinen kilpailullinen ottelu tällä kaudella, ja kentällä nähtiinkin monia uusia kasvoja. Joukkueen rinki on laajentunut viime viikkoina usean uuden pelaajan liityttyä seuran vahvuuteen, ja valmistautuminen tulevaan Veikkausliigakauteen on täydessä vauhdissa.

Ottelu alkoi hyvin HIFK:n osalta, kun Hussein Mohamed heti alkuminuuteilla riisti pallon HJK-puolustukselta keskialueella ja pääsi nousemaan kohti maalia. Tilanteesta seurasi HIFK:lle kulmapotku, jonka jälkeen peli pyöri jonkin aikaa paikallisvastustajan päädyssä. Puoliajan edetessä hallinta siirtyi kuitenkin selvästi HJK:lle, ja ottelun 31. peliminuutilla Riku Riski laukoi kotijoukkueen 1-0 -johtoon. HIFK:n puolustus suoriutui kuitenkin puoliajasta keskuspuolustaja Hannu Patrosen ja maalivahti Daniel Kollarin johdolla hyvin, eikä HJK päässyt lisäämään johtoaan hallinnastaan huolimatta. Tauolle mentiin HIFK:n tiukan puolustuspelin jälkeen 1-0 -tilanteessa.

Päävalmentaja Tor Thodesen suoritti heti toisen puoliajan alussa kaksi pelaajavaihtoa, kun avauskokoonpanossa olleet Nando Cózar ja Nikolas Saira jäivät vaihtoon, ja heidän tilalleen kentälle tulivat Njazi Kuqi ja Mauro Severino. HIFK onnistui puoliajan edetessä lisäämään hyökkäyspeliään ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna, ja pelin painopiste oli etenkin loppua kohden HJK:n päädyssä. HIFK:n uusista pelaajista nähtiin kentällä myös nuoret Tino Palmasto sekä Kevin Larsson, joista molemmat onnistuivat IFK-debyyteissään varsin hyvin.

Lopun painostuksesta ja muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta HJK:n yhden maalin johto säilyi ottelun loppuun asti, ja näin ollen HIFK jatkaa Suomen Cupin avausvoittonsa metsästystä lauantaina FC Lahden vieraana. Kotikentällä punapaidat nähdään ensimmäistä kertaa lauantaina 9. helmikuuta, kun FC Honka saapuu HIFK:n vieraaksi Talin jalkapallohalliin.

HIFK:n kokoonpano:

2 Silver Grauberg
4 Hannu Patronen (64′ 3 Tino Palmasto)
5 Nando Cózar (46′ 10 Njazi Kuqi)
8 Jukka Halme (C) (81′ 6 Jaakko Lepola)
12 Daniel Kollar (mv)
15 Xhevdet Gela
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
27 Hussein Mohamed (64′ 14 Kevin Larsson)
34 Tuukka Andberg
40 Nikolas Saira (46′ 20 Mauro Severino)