Skip to main content

HIFK Fotboll och Fernando Cózar Torres, bättre känd bland IFK-supportrarna som Nando, har skrivit på ett nytt ettårigt kontrakt.

Nando, 27, flyttade för ett år sen till IFK från KPV och spelar som mittfältare.

Han har tidigare under sin karriär representerat de spanska organisationerna Real Betis och Cádiz CF, och stod för fyra mål på 19 matcher i Ettan i fjol.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström är mycket belåten med det nya kontraktet.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera en förlängning med Nando. Redan förra säsongen var flera klubbar intresserade av honom, men det viktigaste för Nando var att kunna fortsätta i en klubb som han har lärt sig att älska. Nando är precis det som det nya HIFK vill vara i fotbollsligan säsongen 2019; oförutsägbar, skicklig och så är han en spelare som har en stark vilja att utvecklas, säger Lönnström.

Efter säsongen 2018 har spanjoren varit ledig tillsammans med sin familj i den lilla byn Benalup med 7000 invånare på den andalusiska landsbygden. För Nando själv var ett nytt kontrakt med HIFK ett klart val, trots erbjudanden ifrån flera andra klubbar.

– Det stämmer att jag fick flera erbjudanden, redan under säsongen, men då laget säkrade ligaplatsen och jag upplevde den fantastiska stämningen som uppstod i omklädningsrummet tillsammans med de andra spelarna efter den sista matchen i Kajana, är jag väldigt ivrig över att få en möjlighet att fortsätta i klubben, kommenterar Nando om sitt val.