Skip to main content

Petri Pyhältö inleder redan sin åttonde säsong i HIFK

Pyhältö, 37, har tidigare tränat i bl.a. Atlantis FC samt fungerat som målvaktstränare i FC Honkas ungdomsakademi

– Jag väntar med iver på att vi ska börja träna med boll och på att vi ska få börja förbereda oss inför den kommande Veikkausliigasäsongen tillsammans med våra målvakter. Att fortsätta i HIFK blev för min del klart då jag diskuterade med Tema [Teemu Kankkunen] efter den fina säsongen i sommar. Mika och jag kom sedan snabbt överens om fortsättningen.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström är nöjd med kontraktet med Pyhältö.

– Vi är väldigt nöjda över att Petu fortsätter hos oss, eftersom vi i honom får en tränare med bra yrkeskunnande som dessutom verkat ett flertal år i HIFK. Till de viktigaste egenskaperna hos en tränare är hur han samverkar med spelare och människor, och Petu är ett utmärkt exempel på en sådan tränare.

Imorgon offentliggör vi ytterligare spelarkontrakt…

P.S. Denna vecka kommer HIFK Fotboll att presentera sina nyheter enbart på svenska.