Skip to main content

Naisten edustusjoukkueen toiminta nousussa

HIFK:n naisten edustus ja edustuksen haastajaryhmä, HIFK Red, saavat uutta verta valmennukseen, kun Petja Puranen luotsaa joukkueita päävalmentajana kaudella 2019.

Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. HIFK on iso seura ja on mahtavaa päästä toimintaan mukaan myös päävalmentajana. Pelaajat sanovat, että joukkueessa on loistava ilmapiiri ja yhteen puhaltamisen meininki. Haluan, että joukkue pelaa kaunista fudista ja että peli menisi eteenpäin.”

Toistaiseksi naisten edustusjoukkue ja HIFK Red treenaavat yhdessä, vaikka pelaavatkin eri sarjatasolla. Myöhemmin kevättalvella, lähempänä pelikauden alkua on tarkoituksena saada mukaan myös toinen valmentaja, joka ottaa vastuun haastajajoukkueesta.

Puranen on muutamille pelaajille tuttu kasvo jo entuudestaan, sillä hän on toiminut apuvalmentajana naisille joukkueen perustamisaikoina. Useammasta lajista taustaa omaava innokas valmentaja ottaa nyt kuitenkin mielellään lisävastuuta ja haasteita päävalmentajan roolissa.

Tykkään puhua paljon ja tuon hyviä suorituksia esille kesken treenien. Viestinnällisesti olen todella avoin. Tärkeintä on, että pelaajat saavat nauttia pelaamisesta seurassa ja he tuntevat onnistuvansa sekä kehittyvänsä. Valmentajana olen pelaajakehityskeskeinen. Haluan auttaa pelaajia kehittymään henkilökohtaisella tasolla ja auttaa heitä tunnistamaan omat onnistumiset sekä vahvuudet. HIFK ei ole pelkkä logo vaan myös tae laadusta”, Puranen päättää.