Skip to main content

Uusiutunut HIFK U19 valmistautuu Futsal-kauden otteluihin

Yhdistetty HIFK U19 ja P20 valmennusryhmä aloitti kauteen 2018-19 valmistautumisen aiempaa aikaisemmin jo syyskuun puolivälissä.

Maaliskuun Kempeleen U19 SM-lopputurnauksen jälkeen on kulisseissa tapahtunut paljon. Keväällä pelaajiamme valittiin sekä U19 ikäluokan aluejoukkuleirille, että kesällä U19 maajoukkueen Kroatian turnaukseen. Alkusyksystä pelaajiamme nimettiin U19 maajoukkueen malliryhmäleirille ja syyskuun U19 maajoukkue-leirille. Vihdoinkin siis HIFK:n monivuotinen panostus futsalin pelaajakehitykseen on tunnustettu kansallisellakin tasolla.

Kauden 2018-19 joukkue uudistui paljon sillä 99-syntyneet vanhenivat U19 Liigasta, ja pari pelaaja poistui muihin maisemiin. Syksyn harjoittelua on värittänyt lukuisat uudet pelaajat ja harjoitusmäärän tuplaaminen aiempaan nähden.

Näillä näkymin saamme jalkeille molempiin sarjoihin erittäin kilpailukykyiset joukkueet. Valmennusryhmän koko on isompi (17-18 pelaajaa) kuin aiemmin, mikä mahdollistaa laadukkaammat harjoitukset.

Edessä on yhteensä 21 ottelua, ja erityisesti turnausmuotoisessa U19 Liigassa tulee aiempaa enemmän matkustamista kun mukana ovat nyt Varkaus, Ylöjärvi, Mäntsälä ja Halikko, ja usein kaksi ottelua peräkkäin. Mukana pitää siis olla enemmän pelaajia kuin yksittäiseen otteluun.

Viime kaudesta on pelillisesti parannettavaa erityisesti puolustuspelissä, ja toivottavasti jo runkosarjassa saisimme kohdata kovia vastustajia, sillä viime vuonna sarjassa oli liikaa helppoja otteluita, mikä vaikeutti lopputurnauksen tasoon valmistautumista.

U19 Futsal Liigan ensimmäinen turnaus pelataan 11.11.2018 Herttoniemenrannan Liikuntahallissa. TERVETULOA! Otteluihin on vapaa pääsy.