Skip to main content

Tärkeä voitto IFK:lle

Kollarille jälleen nollapeli

Otteluun päästiin lähtemään tiedolla siitä että IFK:n kanssa Ykkösen kärjessä kamppaileva KPV oli jyrännyt Klubi 04:n kotonaan peräti 6-0 maalein. Käytännössä siis HIFK tarvitsi ottelusta niin ikään täyden pistepotin, jotta se pysyy Kokkolalaisten peesissä.

Ottelun teemana oli Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen tukeminen ja poikkeuksellisesti HIFK pelasi ottelun Roosa nauha -teeman mukaisissa valkoisissa peliasuissa. Ennen illan kamppailua pelattiin myös esiotteluna IFK Allstars vs. Rockstars United hyväntekeväisyysottelu. Molempien otteluiden pelipaidat tullaan huutokauppaamaan vielä Roosa nauhan hyväksi.

Itse ottelu alkoi IFK:n hallinnalla, ja joukkue haki selkeästi heti osumia. Kotkalaisten maalilla kuitenkin Jiri Koski kesti alun paineen. Vartin jälkeen KTP saa puolestaan paikan iskeä, Aleksi Tarvosen vaarallisesta kulmapotkusta Daniel Kollar ei isäntien maalissa ennätä reagoimaan suuntaa muuttavaan palloon, mutta Pauli Kuusijärvi pelastaa maaliviivalta IFK:n takaosumalta. KTP saa tämän jälkeen luotua vielä parikin hyvää hyökkäystä, mutta IFK puolustus selviää tilanteista varmasti.

Ottelun avausmaali nähdään kuitenkin jo pelikellossa täyttyy 21. minuutti. Kotkalaisten puolustuksessa Coubronne ja Mello pelaavat epäonnisesti omalla puolustusalueella ja pallo päätyy IFK:n Jukka Halmeelle noin 40 metriin keskelle. Halme kiittää ja rynnistää nopeasti kohti KTP -maalia, kunnes 16-alueen rajalla mies pamauttaa nousevan pallon suoraan yläriman alle jättäen Kosken kotkalaisten maalilla vaille mahdollisuuksia. HIFK johtaa 1-0!

Kun ottelua pelattu 40 minuuttia, avautuu vierailijoiden Niko Ikävalkolle tuhannen taalan paikka iskeä peli tasoihin. Matias Lindforsin keskitys maalin eteen päätyy avopaikkaan, mutta Ikävalko kompuroi omiin jalkoihinsa maalin edustalla ja IFK -puolustus saa huokista helpotuksesta. Lisäosumia ei ensimmäisellä jaksolla enää nähdä.

Toisella puoliajalla isosti paikalle löytäneiden kotkalaiskannattajien iloksi KTP aloittaa jakson vahvasti ja hallitsee oikeastaan palloa koko jakson ajan, IFK:n tyytyessä puolustamaan johtoaan. Muutamista maalipaikoista huolimatta ei enää ottelussa lisämaaleja nähdä. Vierasjoukkue jaksoi haastaa viimeiseen asti, mutta Daniel Kollar oli jälleen mies paikallaan, nän numerot siis jäivät Halmeen ensimmäisen jakson maalilla 1-0 lukemiin.

Kaksi kierrosta on vielä Ykköstä jäljellä, IFK kohtaa seuraavaksi KPV:n kotona ja kauden viimeinen ottelu pelataan Kajaanissa 27.10.

HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Hänninen, Kuusijärvi, Lahdenmäki, Vesala
Bäckman, Halme, Jyry,
Terävä (C), Mustonen (84′ Mohamed),
Sihvola

Lopputulos: 0-1 (0-1)
21′ Halme 0-1

Yleisömäärä:
1 471

Seuraava himamatsi pelataan lauantaina 20.10. HIFK – KPV klo 14:00. Klikkaa tsetit fikkaan tästä!