Skip to main content

Huippuottelu ei jättänyt kylmäksi

Ykkösen suora nousija ratkaistaan viimeisellä kierroksella

Lauantaisen iltapäivän ottelun alla käytiin jo jännitysnäytelmää kun lipunmyynnin kehittymistä ottelun alla seurattiin tarkasti. Vielä 24 tuntia ennen ottelun alkua varatuista katsomon osista oli myymättä n. 1500 istumapaikkaa. Perjantaina aamupäivästä tehtiin vielä viime hetken muutos vieraskannattajien sijoittamiseksi ennakkoon varatuilta paikoilta kokonaan uuteen katsomoon Telia 5G Areenan eteläpäätyyn. Tällä vapautettiin lopulta ennakkoon varatun n. 150 paikan sijaan 500 paikkaa Kokkolasta saapuneille kannattajille.

Viimeisen vuorokauden lipunmyynnin tahti yllätti kuitenkin ottelun järjestelyorganisaation ja lopulta ei lippuluukulle ottelun alle jäänyt myytäviä lippuja kuin pohjoispäädyn Klackeniin. Reilun tuhannen katsojan keskiarvon kauden aikana kerännyt IFK ja vastustajaksi saapunut, suorasta liiganoususta voitolla taistellut KPV kiinnostivat tällä kertaa suurta yleisöä lopulta niin paljon ettei järjestäjällä ollut mahdollista enää viimeisen vuorokauden aikana reagoida tarvittavilla toimenpiteillä uusien katsomoiden avaamiseksi.
HIFK Fotboll pahoittelee ilman ottelulippua jääneiden kokemaa pettymystä, ettei katsomoon voitu ottaa enempää yleisöä.

Itse ottelun alla kotijoukkue HIFK:n lähtökohta kamppailuun oli tehdä kaikki sen eteen ettei KPV poistu tälläkään kertaa Töölöstä voittajana. Teemu Kankkusen valmentaman joukkueen formaatio ja avauskokoonpano oli syksyn aikana vakioitunut ja myös terveystilanne näytti hyvältä, eikä suurempia poissaoloja ollut tiedossa. Avauskokoonpano olikin käytännössä sama kuin millä joukkue on aloittanut jo viimeiset viisi ottelua. Pienistä kolhuista edeltävän viikon kärsinyt Nando oli myös saatu pelikuntoiseksi ja mies pääsi aloittamaan tärkeän ottelun.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja voitonnälkäinen vierasjoukkue ei lähtenyt otteluun peruuttelemaan. Ensimmäinen kymmenminuuttinen olikin vihreän vierailijan hallintaa ja Ykkösen kaikkien aikojen maalikuninkaan kruunua kantava KPV:n Kalle Multanen pääsi jo kahdeksannella minuutilla viemään vierailijat 0-1 johtoon aivan Kokkolalaisyleisön nenän edessä.

Takaisku kuitenkin herätti kotijoukkueen ja vain reilu viisi minuuttia myöhemmin verkko heiluu Stadin Kingien edessä. Jani Bäckmanin kulmapotku tulee keskelle boksia, jossa Pekka Sihvola on täysin vapaana, Peksin vedon maalille ohjaa lopulta yli maaliviivan kauden 11. osumallaan Tuomas Mustonen!

Edellisestä ei ehdi kulua kokonaista minuuttiakaan, kun KPV:stä tälle kaudelle Helsinkiin siirtynyt Nando saa keskiviivan tuntumassa pallon ja käynnistää uuden hyökkäyksen IFK:lle. Nandon keskitys boksiin päätyy takatolpalle, hetki sitten maalanneelle Mustoselle, Muden pusku maalin edustalle löytää puolestaan suoraan Sihvolan jalkaan, jonka ohjaus jättää KPV:maalilla Teppo Marttisen voimattomaksi.

Maali jää lopulta ottelun viimeiseksi, mutta kamppailussa sattuu ja tapahtuu vielä paljon. Kotijoukkue joutuu tekemään kaksi pelaajavaihtoa jo ennen kuin puolituntia on täyttynyt pelikellossa. Pauli Kuusijärven ulosajo vielä ottelun lopussa antaa KPV:lle mahdollisuuden venyä tasapeliin ja pitää nousukamppailun omissa käsissä. HIFK kuitenkin pitää kurinalaisella puolustamisella Kokkolalaiset kurissa ja pääsee näin viikon päästä Kajaanissa pelattavaan sarjan päätösotteluun suoran nousun mahdollisuus omissa käsissä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen harmitteli tärkeän voiton eteen maksettua hintaa. ”Peli oli äärimmäisen fyysinen ja kova, tottakai hieno voitto meille, mutta maksettiin siitä todella kovaa hinta siitä. Kaksi loukkaantumista ja kaksi pelikieltoa, eli neljä miestä poissa avauskokoonpanosta Kajaanissa.”

”Pystyttiin varsin hyvin tukkimaan KPV:n pelinrakentelu, meillä oli myös hyviä saumoja niitata peli 3-1 numeroihin, mutta lopulta tietysti Paulin ulosajon jälkeen jouduttiin puolustustaisteluun,” Kankkunen summasi ottelun kulkua.

Miesten Ykkösen kauden viimeinen kierros pelataan lauantaina 27.10. ja HIFK matkaa AC Kajaanin vieraaksi. Ottelu Kajaanin Keskuskentällä alkaa klo 13:00.

HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Hänninen, Kuusijärvi, Lahdenmäki, Vesala
Bäckman, Halme, Nando (24′ Jyry / 84′ Andberg),
Terävä (C), Mustonen (26′ Mohamed),
Sihvola

Lopputulos: 2-1 (2-1)
8′ Multanen 0-1
14′ Mustonen 1-1
15′ Sihvola 2-1
82′ Kuusijärvi Ulosajo

Yleisömäärä:
3 887