Skip to main content

HIFK:lla revanssin paikka lauantaina

”Ahtaajat” olleet vahvoja joukkueiden edellisissä kohtaamisissa

Lauantain Roosa nauha -teemaottelun panokset ovat kotijoukkueen osalta isot, kun taas vierasjoukkueen taistelu on periaatteessa enää vain kosmetiikkaa ja kunniaa. Teoriassa viimeisen kolmen kierroksen aikana kotkalaiset voisivat vielä tippua putoamisviivan alle, mutta se vaatisi ihmeen JJK:lta sekä tappiot kaikkiin kolmeen otteluun KTP:lle. Kotkalaiset pääsevät kuitenkin vielä näiden viimeisten kierrosten aikana lyömään kapuloita niin IFK:n kuin KPV:nkin rattaisiin joten Jari-Pekka Gummeruksen miehistö ei varmasti tule antamaan mitään ilmaiseksi.

Taistelu Ykkösen voitosta on, ennakoidusti, kääntynyt HIFK:n ja KPV:n väliseksi taisteluksi, kun hienon alkusyksyn pelannut EIF on menettänyt pisteitä viime kierroksilla ja pudonnut nyt 6 pisteen päähän sarjaa johtavista Kokkolalaisista. IFK:lle lauantaisen ottelun pisteet ovat erittäin tärkeät, sillä samaan aikaan KPV isännöi sarjan hännillä olevaa Klubi 04:ää. Kokkolassa ottelu alkaa kuitenkin jo klo 14:00 eli mielenkiintoa varmasti lisää vielä ottelun alla saatava tieto lopputuloksesta.

Kotkalaisten syyskausi on ollut haastava, edellisestä voitosta on ehtinyt kulua jo liki kaksi kuukautta. Elokuun alussa KTP kävi hakemassa pisteet Pietarsaaresta ja edellisessä ottelussa Kotkassa IFK kärsi kirvelevän tappion ottelun viime hetkillä. Helsingissä kesäkuussa joukkueet tasasivat pisteet Pekka Sihvolan ja Aleksi Pahkasalon maaleilla.

HIFK on löytänyt uuden vaihteen nyt viimeisen kolmen kierroksen aikana ja joukkue otti pisteet vakuuttavilla otteilla Tammisaaren ja Jyväskylän reissuilta, joten lauantaisen otteluun voidaan odottaa jälleen iloisesti hyökkäävää IFK:ta.

Kotijoukkueen päävalmentaja Teemu Kankkunen odottaa innolla jälleen Kotkalaisten vierailua Töölöön,
”KTP lähtee aika erilaisista lähtökohdista tähän otteluun kuin me. Ovat käytännössä varmistaneet sarjapaikkansa ensi kaudelle, joten peli voi hyvinkin olla varsin vapautuneen oloista loppukauden. Heillä on jonkin verran aikaa viimeisimmästä voitosta joten varmasti nälkäinen vastustaja tulee vastaan.”

Kankkunen on tyytyväinen joukkueen viime aikojen ilmeeseen ja tekemiseen, mutta peräänkuuluttaa kuitenkin joukkueen kärsivällisyyden ja kurinalaisuuden tärkeyttä kauden tärkeimmissä otteluissa.
Meillä tietysti jälleen kerran kovat panokset pelissä, joten keskittyminen tekemiseen on oltava huippuluokkaa. Järkevä, kärsivällinen ja kurinalainen pelaaminen molempiin suuntiin on taas kaiken a ja o. Vastustajan vahvuudet on saatava minimoitua ja iskettävä itse, kun siihen on saumaa. Joukkueen intensiteetti ja tahtotaso on ollut noususuhtaista viime peleissä ja taas on aika kiristää ruuvia pikkuisen lisää sillä saralla.

Pelaajatilanne on tällä hetkellä jokseenkin hyvä. Ainoastaan muutaman pelaajan kohdalla 90 minuutin pelikykyisyys on kysymysmerkki tässä vaiheessa. Vain pitkäaikaispotilas Tuukka Kurki on varmuudella sivussa”, Kankkunen toteaa.


Ottelu on Syöpäsäätiön Roosa nauhan -teemaottelu ja HIFK pelaa ottelua varten tehdyillä Roosa nauha -teeman mukaisilla valkoisilla pelipaidoilla, jotka huutokaupataan ottelun jälkeen ja tuotto paidoista lahjoitetaan Roosa nauha keräykseen.


Ottelu alkaa Telia 5 G Areenalla klo 17:00

Liput matsiin saat ennakkoon Ticketmasterin kautta tästä (klik!)


Lauantaina pelataan myös näytösottelun merkeissä niin ikään Roosa nauha -keräyksen hyväksi. Julkisuudesta tutut henkilöt kohtaavat Telia 5G Areenalla alkaen klo 15:00 kun Rockstars United haastaa HIFK Allstars -joukkueen. Tähän otteluun on yleisöllä vapaapääsy pääkatsomoon ja ottelun ajan myös Bollis Bar on auki jo alkaen klo 14:30.