Skip to main content

Seuraavana Kajaani – Nästa Kajana

”Nousujuna” saapuu päätepysäkille, liiganousu omissa käsissä

Helsingissä viikko sitten IFK:n ja koko Ykkösen kauden ennätysyleisön edessä otettu voitto KPV:stä ei irronnut halvalla pelikieltojen ja loukkaantumisten myötä. Voitto kuitenkin takasi kotijoukkueelle viimeiselle kierrokselle lähdettäessä avaimet omiin käsiin suoralle nousulle, käytännössä tasapeli Kajaanista riittää Helsinkiläisille sarjan voittoon. (Paremmalla maalierolla)

Lähtökohdat ottelulle ovat erittäin mielenkiintoiset, vaikka kotijoukkue AC Kajaani varmistikin sarjapaikkansa jo viime kierroksella voittamalla JJK:n, ei se varmasti päästä vierasjoukkuetta helpolla. HIFK ei ole onnistunut tällä kaudella AC Kajaania vielä voittamaan, Töölössä pisteet jaettiin maalein 2-2 ottelussa jonka lopussa tarjoiltiin pienen hetken sisään paljon draamaa, joukkueiden edellinen kohtaaminen Kajaanissa puolestaan päättyi isäntien 2-1 voittoon. Kesäkuussa pelatussa ottelussa molemmat Kajaanin maalit iskenyt Alberto Ramirez Torres on kuitenkin nyt korttitilin täytyttyä pelikiellossa. Vaikka nousijajoukkue ACK onkin taistellut kautensa lähinnä putoamaisviivan tuntumassa, on se heti sarjankärkijoukkueiden IFK:n ja KPV:n jälkeen eniten maaleja tehnyt joukkue. Michael Ibiyomi jakaa mm. IFK:n Sihvolan ja Mustosen kanssa Ykkösen maalipörssin toista sijaa 11 tehdyllä osumalla. Elleivät joukkueet järjestä lauantaina kunnon maalikarkeloita, näyttäisi Ykkösen maalikuninkuus menevän kuitenkin jo 15 maalia iskeneelle AC Oulun Alvarado Morinille.

”Pitkä, lähes kahden vuorokauden vierasreissu edessä, joten olosuhteiden puolesta vaikein mahdollinen tapa päättää sarja. Se on kuitenkin hienoa, että on itsestämme kiinni, onko kyseessä kauden viimeinen ottelu.” -Teemu Kankkunen

HIFK menetti KPV -ottelussa ulosajon seurauksena Pauli Kuusijärven tästä tärkeästä ottelusta, lisäksi Hussein Mohamedin korttitili täyttyi ottelussa ja hienosti koko kauden pelannut laitalinkki missaa myös ottelun. Vielä viime metreille jännitetään viikko sitten jo ennen puolta tuntia kentän jättäneiden Tuomas Mustosen ja Nandon pelikuntoa. Pitkä pelimatka ei myöskään helpota IFK:n haastetta, alkukaudesta vierasotteluissa vaikeroinut IFK on kuitenkin osoittanut kauden tiivistyessä loppua kohti että kokenut joukkue pystyy kääntämään vaikeudet voitoksi.

Lokakuun alussa niukasti IFK:lle hävinnyt KTP varmisti jo tuolloin myös sarjapaikkansa ja matkaa viimeiselle kierrokselle KPV:n vieraaksi. Kokkolalaiset puolestaan ovat tuossa ottelussa pakkovoiton edessä mikäli mielivät napata suoran nousijan paikan vielä IFK:n edestä.

IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkuselle vastustajan vahvuudet ovat tutut,
Kajaani voi olla todella vaikea vastustaja, sillä he ovat tehneet sarjassa kolmanneksi eniten maaleja. Yhden vähemmän kuin KPV, joten tulivoimaa hyökkäyspäässä kyllä riittää. Härkämäinen Ibiyomi ja Namibian maajoukkuemies Stephanus ovat molemmat omilla tavoillaan erittäin vaikeita vastustajia. Joukkueessa on muutenkin lähes kokoonpanollinen vahvistuksia ympäri maailman ja se pelaa nyt varmasti vapautuneen rennosti, kun sarjapaikkakin on varmistettu.”

Meidän pitää taas onnistua omassa pelissämme ja pelata kypsästi, kärsivällisesti, sekä määrätietoisesti. Keskittyen vain tähän hetkeen ja otteluun,” Kankkunen summaa.

AC Kajaani – HIFK ottelu alkaa Kajaanin keskuskentällä 27.10. lauantaina klo 13:00 – Helsingissä ottelua pääsee seuraamaan virallisessa IFK Hook Vieraspelistudiossa, kun Ravintola Hook avaa ovensa klo 12:30.