Skip to main content

HIFK Stadin Mimmit -joukkueella vielä paljon pelissä Naisten Kolmosessa.

Mimmit taistelevat kolmen viimeisen kierroksen aikana tärkeistä pisteistä.

Takana on 19 pelattua ottelua ja 26 pistettä kasassa ja kausi on sujunut pääasiassa ennakko-odotusten mukaisesti. Joukkue saatiin lopullisesti kasaan suhteellisen myöhään kevättalvella, joten oli realistista asettaa kauden tavoitteiksi sarjapaikan säilyttäminen, sekä joukkueena yhteen hitsautuminen. Jälkimmäinen tavoitteista on toteutunut erinomaisesti, mutta ensimmäisen toteutumista jännitetään mahdollisesti jopa viimeiseen otteluun saakka.

HIFK on tällä hetkellä kahdentoista joukkueen sarjassa yhdeksäntenä ja putoamisviiva häämöttää vain neljän pisteen päässä. Toisaalta, myös paremmat sijoitukset ovat vain muutamien pisteiden päässä, joten voidaan puhua suhteellisen tasaisesta sarjasta. Kärkikahinoihin ei kuitenkaan ole enää asiaa, sillä Kasiysi/Hiki on jo varmistanut nousunsa komealla 46 pisteellä. Erityisen jännittävän loppukaudesta tekee se, että punapaitojen kaksi viimeistä ottelua pelataan Gnistania ja MPS:ää vastaan, jotka kumpikin myös taistelevat säilymisestä. Taistelutahtoa tuskin siis viimeisistä otteluista puuttuu.

Edellisen kotiottelun (HIFK-KOPSE) 7-1 voitto loi kuitenkin tarvittavaa lisävirtaa loppukauden taisteluun.

Kapteeni Maria Lavemäki lähtee viimeisiin otteluihin luottavaisin mielin:
Sarjapaikka säilyy siten, että laitetaan ihan kaikki peliin. Nyt ei säästellä voimissa, vaan pelataan jokainen peli, kuin se olisi viimeinen. Tärkeää on kuitenkin säilyttää myös rentous, vaikka selkeänä tavoitteena onkin kaikkien viimeisten pelien voitto. Kun pelaajat nauttivat, he myös onnistuvat paremmin.

Joukkuetta on myös hieman vahvistettu loppukautta ajatellen. Jo ennestään hyvin toiminut puolustuslinja sai lisää varmuutta, kun viime kaudelta tuttu Linda-Lovisa Sell palasi punapaitoihin topparin tontille. Merkittävä hankinta hyökkäyspäähän on ollut Melinda Koivula, joka on kahdessa ottelussa päässyt heiluttamaan verkkoja peräti viidesti.

Loppukauden jännittävistä asetelmista huolimatta katseet ovat jo ensi kaudessa. ”Halu edelleen kehittymiseen sekä yksilöinä, että joukkueena kasvaa koko ajan ja motivaatio ensi kautta ajatellen on todella suuri. Yhteishenki on ollut meidän valttikortti koko kauden ajan – vaikeidenkin päivien jälkeen ollaan menty eteenpäin ja onnistumisia on tullut. Viimeisin kotipeli KOPSE:a vastaan näytti meidän todellisen kuoren. Kuluvaa kautta ei voi helpoksi kutsua, mutta se on ennen kaikkea hitsannut meitä yhteen ja vahvistanut meitä ensi kautta ajatellen,” kertoo Lavemäki.

Stadin Mimmit toivovat kannattajien tukea vielä kauden viimeisiinkin otteluihin. Katsojien tsempillä on ollut suuri vaikutus pelaajien henkiseen puoleen ja tätä tsemppiä tarvitaan varmasti vielä loppukauden paineiden keskellä. Laittaako Koivula vastustajien maalivahdit tiukoille myös viimeisissä otteluissa, entä kestääkö tähtirintojen puolustuslinja kovankin paineen?
Tule ottamaan selvää nähdään matseissa!

Kauden viimeiset ottelut:
HIFK – Kasiysi/Hiki, su 30.9. klo 12, Pallomylly
HIFK – Gnistan, ti 2.10. klo 20:15, Tali TN
MPS – HIFK, pe 5.10. klo 19:15, Tapuli TN

Naisten Kolmonen Palloliiton sivuilla

MIMMIT FACEBOOKISSA
MIMMIT TWITTERISSÄ
MIMMIT INSTASSA