Skip to main content

IFK jatkoi vakuuttavalla pelillä Jyväskylässä

Kotijoukkueen taistelu katkesi viimeisellä vartilla

HIFK lähti otteluun tismalleen samalla avausryhmityksellä kuin edelliseen EIF -otteluun, joten Teemu Kankkusen miehistön tilanne on kauden huipentuessa erittäin hyvä. Omaa taisteluaan sarjapaikasta taisteleva JJK puolestaan joutui lähtemään hiukan edelliseen otteluun vaihtuneella kokoonpanolla ja lisäksi Janne Korhosen miehistön vaihtopenkki ei otteluun lähdettäessä liikaa vaihtoehtoja tarjoillut.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla nähtiin vauhdikasta peliä, jossa selkeästi vierasjoukkue osoitti paremmuutensa, JJK-vahti Paavo Valakarin torjunnat kuitenkin pitivät numerot ensimmäisen kolmivarttisen aikana vielä isäntien hyväksi nollissa.

Toinen puoliaika jatkuu siitä mihin ensimmäinen jäi ja IFK jatkaa vahvaa pelaamista. Ottelua pelataan kuitenkin aina 74. minuutille asti ennenkuin hienosti JJK:n maalilla ottelun pelannut Valakari joutuu nöyrtymään. Esa Terävä syöttää 25 metristä Tuomas Mustoselle oikealle boksin sisään, Mustonen ei jää hieromaan turhia vaan pistää pallon maalille, jossa Pekka Sihvola voittaa kotijoukkueen Jarkko Heimosen ja saa siirtää pallon tyhjään maaliin. HIFK johtaa 0-1!

Vajaa kymmenen minuuttia ehtii kulua kun nähdään illan toinen osuma ja lopullinen ratkaisu ottelulle. Mustonen on jälleen järjestelmässä maalia, nyt mies syöttää keskellä vasempaan laitaan boksin sisään Tommi Jyrylle. Mini ei myöskään aikaile turhia vaan kova matala pallo pilkun kohdalle jossa tällä kertaa vapaana Jani Bäckman, Bärin sijoitus oikeaan alakulmaan, eikä Valakari jyväskyläläisten maalissa ennätä reagoida vauhdilla pelattuun tilanteeseen. Numerot 0-2!

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen jatkuu edelleen HIFK hallinnassa, eikä kotijoukkue pysty sen paremmin enää vastaamaan IFK:n osumiin, vierasjoukkueen vakuuttavat otteet jatkuvat loppuun asti mutta lisämaaleja ei nähdä. Daniel Kollar pelaa ottelussa jo kauden 11. nollapelinsä ja Pekka Sihvolan osuma on jo kauden kymmenes sekä Jani Bäckmanin osuma on miehelle jo viides tämän kauden Ykkösessä. Samaan aikaan AC Oulun voittanut KPV säilyttää sarjan kärkipaikan, IFK:n tullessa pisteen jäljessä toisena.

HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Hänninen, Kuusijärvi, Lahdenmäki, Vesala
Bäckman (90′ Heidari), Halme, Nando (39′ Jyry),
Terävä (C), Mustonen (88′ Mohamed),
Sihvola

Lopputulos: 0-2 (0-0)
74′ Sihvola 0-1
83′ Bäckman 0-2

Yleisömäärä:
1 158

Seuraava himamatsi pelataan lauantaina 6.10. HIFK – KTP klo 17:00. Klikkaa tsetit fikkaan täältä!