Skip to main content

IFK:lle pisteet suvereenilla esityksellä

Klubi 04 ei pystynyt haastamaan punapaitoja

Vierasjoukkueen kokoonpanoon ei ollut löytynyt tähän otteluun juurikaan apuja edustuksen puolelta ja Klubi 04:n ryhmästä puuttuikin edellisen kierroksen KTP-voitossa mukana olleet Vesiaho ja Banza. Muutoin joukkue lähtikin kotkasta tutulla kokoonpanolla haastamaan HIFK:ta. Tähtirintojen puolella muutoksia edellisviikon Jaro-otteluun sen sijaan olikin enempi, sillä puolet edellisen ottelun pelaajista oli vaihtunut. Pekka Sihvolan, Jarkko Lahdenmäen, Tommi Jyryn sekä Esa Terävän ja Tommi Vesalan jatkaessa avauksessa.

Aiemmin tällä kaudella muutamaan otteeseen jo kokoonpanossa ollut Roope Myöhänen nousi nyt avauskokoonpanoon Matias Hännisen tilalle oikean laitapakin paikalle. Pauli Kuusijärvi puolestaan palasi jälleen avaukseen Jarkko Lahdenmäen pariksi puolustuksen keskustaan. Tommi Vesalan jatkaessa vasempana laitapakkina.

Jukka Halme sekä Jani Bäckman palasivat pelikiellosta takaisin suoraan IFK:n keskikentän keskustaan Tommi Jyryn seuraksi. Pekka Sihvola aloitti kärjessä Tuomas Mustosen ja Esa Terävän ottaessa laidat haltuun. HIFK aloittikin ottelun vahvasti osoittaen heti olevansa se joukkue joka taistelee sarjan voitosta ja Klubi 04 joukkue jonka taistelut käydään sarjan toisessa päässä.

Avausmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun jo kahdeksan minuutin jälkeen Jani Bäckman täräyttää kauden kolmannen osumansa ja IFK:n johtoon 1-0. Vain parikymmentä minuuttia myöhemmin iskee Tuomas Mustonen ja numerot 2-0. Ensimmäinen puoliaika on kokonaisuudessaan täysin IFK:n hallussa, Klubin nuorisokaartin jäädessä täysin vastaanottajan asemaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan ensimmäiselle jaksolle saada.

Toinen puoliaika ei ehdi puolestaan kulua montaakaan minuuttia kun IFK -kapteeni, Esa Terävä pääsee rokottamaan paikallisvastustajaa, numerot taululle jo 3-0 pelikellon näyttäessä vasta 49. minuuttia. Klubi04 pääsee toisella jaksolla pariin otteeseen rakentelemaan potentiaalisia hyökkäyksiä, mutta joutuu lähinnä tavoittelemaan Daniel Kollarin vartioimaa maalia vain kaukolaukauksilla.

Lisämaaleja ei enää ottelussa nähdä myöskään Klubin päätyyn ja näin HIFK:lle tärkeät pisteet paikallisottelusta ja samalla tähtirinnat kuittaavat tulevan sunnuntain vastustajan, EIF:n ohitse sarjan toiselle sijalle.

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Teemu Kankkunen oli tyytyväinen että joukkue toteutti sen mitä lähdettiin hakemaan ja nyt katseet voidaan kääntää tulevaan otteluun. -”Seuraavaksi Tammisaaressa on meidän tavallaan ensimmäinen Playoff -ottelu, meidän on pakko voittaa EIF ja sen jälkeen kohtaamme vielä KPV:n, eli syksyn myötä pelit ja panokset kovenevat, mutta nyt korostuu varmasti se kokemus jota meidän pelaajilta löytyy.”

Seuraavaksi HIFK kohtaa Tammisaaressa Ekenäs IF:n sunnuntaina 23.9.

Stadin Kingien mukaan reissuun >täältä<

HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Myöhänen, Kuusijärvi, Lahdenmäki, Vesala
Bäckman (82′ Nando), Halme (53′ Mohamed), Jyry,
Terävä (C), Mustonen (89′ Ulmanen),
Sihvola

Lopputulos: 3-0 (2-0)
8′ Bäckman 1-0
28′ Mustonen 2-0
49′ Terävä 3-0

Yleisömäärä:
984


Seuraava himamatsi pelataan lauantaina 6.10. HIFK – KTP  klo 18:30. Klikkaa tsetit fikkaan täältä!