Skip to main content

IFK:lle vakuuttava voitto Tammisaaressa

Kärkikamppailussa selvät sävelet

HIFK lähti otteluun tutulla edellisviikon Klubi 04 -ottelusta tutulla formaatiolla ja miltei samalla miehityksellä Pauli Kuusijärven ja Jarkko Lahdenmäen jatkaessa puolustuksen keskustassa. Matias Hänninen palasi nyt aloitukseen puolustuksen oikealle laidalle, Tommi Vesalan jatkaessa puolestaan vasempana pakkina. Hännisen lisäksi ainoa muutos tuli nyt Nandon noustessa takaisin aloitukseen Tommi Jyryn aloittaessa vaihdossa.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla nähtiin vauhdikasta peliä, mutta kotijoukkueen hyökkäykset typistyivät IFK -puolustuksen muuriin eikä maalillaan Daniel Kollarin tarvinut paljon koskea palloon. Vierasjoukkuueen hyökkäykset olivat asteen vaarallisempia, mutta maaleja ei kuitenkaan ensimmäisen kolmen vartin aikana saatu aikaan.

Toiselle puoliajalle IFK nosti vaihdetta ja otti pelin täysin haltuunsa, eikä kotijoukkue pystynyt luomaan painetta Kollarin vartioimalle maalille. Jakso ehti vanheta reilun 10-minuuttisen kun vihdoin kotijoukkueen Jonatan Jäntti joutuu antautumaan maalillaan. Hänninen antaa laidalla vapauttavan syötön Jani Bäckmanille, joka etenee vapaana boksin reunalle ja löytää toiselta laidalta boksiin juosseen Tuomas Mustosen. Tarkka sijoitus alakulmaan ja vierasjoukkue siis 0-1 johtoon!

EIF ei saa maalin jälkeen peliään kulkemaan sen paremmin, vaan ottelu jatkuu punapaitojen hallinnassa. Lisämaaleja joudutaan kuitenkin odottelemaan aina 82. minuutille asti. Esa Terävä pääsee pallon kanssa boksiin aivan päätyrajan tuntumaan, josta kapteeni löytää maalin edustalle juoksevan Jani Bäckmanin. Nopeasti pelatun tialnteen jälkeen ”Bäri” saa vapaasti kahden vihreäpaidan välistä näpäyttämään vastapalloon vedon vastustattomasti suoraan yläriman alle. HIFK johtaa 0-2!

Lisäaikaa pelataan jo kolmatta minuuttia kun Esa Terävän pystysyöttö löytää Pekka Sihvolan, joka pääsee pallon kanssa vapaana EIF:n boksiin. Joel Ekpini ehtii vielä Sihvolan laukauksen eteen, mutta pallo vaihtaa puolustajan kosketuksesta suuntaa niin että isäntien maalilla Jonatan Jäntti joutuu antautumaan vielä kolmannen kerran ottelussa. Ottelun loppulukemat näin 0-3.

HIFK:n Päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi ottelun jälkeen tyytyväisenä illan koitosta. ”Erinomainen suoritus joukkueelta, pitää olla tyytyväinen ja ylpeä tahtotasoon ja työmoraaliin jota jokainen kundi osoitti.

Saimme EIF:n vahvuudet ja pelinrakentelun tukahdutettua lähes täydellisesti ja siitä esimerkkinä Daniel Kollar koski palloon ensimmäisen kerran käsillään kun oli pelattu jo 87 minuuttia”, Kankkunen summasi.

Voitolla HIFK nousee nyt pisteen päähän sarjan kärkijoukkueesta KPV:stä ja seuraavaksi joukkue matkaa jo tulevana lauantaina Jyväskylään JJK:n vieraaksi.

Stadin Kingien mukaan reissuun >täältä<

HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Hänninen, Kuusijärvi, Lahdenmäki, Vesala
Bäckman, Halme, Nando (75′ Jyry),
Terävä (C), Mustonen (53′ Mohamed),
Sihvola

Lopputulos: 0-3 (0-0)
58′ Mustonen 0-1
82′ Bäckman 0-2
90+2′ Oma maali 0-3

Yleisömäärä:
1 683

Seuraava himamatsi pelataan lauantaina 6.10. HIFK – KTP klo 18:30. Klikkaa tsetit fikkaan täältä!