Skip to main content

Oulu mukaan nousutaisteluun

Morinin maalit liikaa IFK:lle

Hyvissä ajoin perjantai -iltapäivänä Ouluun startannut HIFK lähti Ouluun vahvistamaan asemaansa Ykkösen kärkipaikalla. Raatin stadionille asteli tällä kertaa täysin sama tähtirintainen kokoonpano, kuin maanantaina Hakaakin vastaan. Oululaiset sen sijaan olivat tehneet muutoksia pelaajaryhmityksestä alkaen ja joukkue lähtikin poiketen aiemmin tällä kaudella nähdystä, nyt IFK:n tapaan, kolmen topparin puolustuslinjalla otteluun.

Oululaisten ensimmäinen jakso onnistuukin melko täydellisesti ja IFK:n käytännössä ainoa maalipaikka tulee vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla, Nikolas Sairan keskityksestä Pekka Sihvolalle, jonka tuikkaus maalin edustalta hivenen tolpan väärälle puolelle. Daniel Kollar joutuu puolestaan nöyrtymään kun ottelua pelattu 24 minuuttia, isäntien Alvarado Morin pääsee kulmpotkusta puskemaan illan ensimmäisen osuman ja Oululaiset 1-0 johtoon.

Ottelun 40. minuutti pyörähtää käyntiin, kun helsinkiläisten heikko syöttö puolustuspäässä vapauttaa Morinin uudelleen pahantekoon, Kollar ei mahda maalillaan mitään kun täysin vapaana pääsee meksikolainen sijoittamaan illan toisen osumansa ja numerot 2-0 kotijoukkueelle. Samalla Morin nousee KTP:n Pahkasalon kanssa sarjan maalipörssin kärkeen kauden 10. osumallaan.

Toinen puoliaika alkaa edelleen AC Oulun hallinnassa ja heti alkuminuuteilla on Jere Aallikolla mahdollisuus lisätä oululaisten johtoa. HIFK kuitenkin saa juonesta kiinni paremmin ja paremmin ja taistelu pisteistä herää uuteen eloon kun tunti pelattu, Jani Bäckman saa pallon vasemmalla laidalla noin 25 metrissä ja saa ladata rauhassa kanuunansa. Kova ja tarkka veto leijailee upeasti ohi ACO:n maalilla torjuvan Juhani Pennasen, HIFK kaventaa numeroiksi 2-1.

Viisi minuuttia ehtii kulua kavennuksesta kun kapteeninnauhaa kantava Jukka Halme taistelee itsensä nätisti boksin reunamille ja lähettää tulisen kudin aivan ylähirren tuntumaan, tällä kertaa Pennanen kuitenkin vaivoin onnistuu vedon torjumaan. HIFK hakee tasoitusta vielä loppuun asti, mutta tällä kertaa ei nähdä lisämaaleja ottelun loppuhetkillä ja näin pisteet jäävät Ouluun ja samalla AC Oulu jatkaa vahvaa virettään ja nousee ansaitusti mukaan Ykkösen nousutaisteluun. HIFK puolestaan säilyttää vielä toistaiseksi sarjan kärkisijan, kun KPV kärsii Pietarsaaressa Jarolle tappion. EIF ja Haka pelaavat kierroksen viimeisen ottelun sunnuntaina.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen löysi tappiosta huolimatta positiivisia asioita joukkueen pelistä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Meillä ei ihan kenttäryhmitys pystynyt vastustajan vahvuuksia nollaamaan, tauolla tuo korjattiin ja toinen jakso olikin meillä parempi. Olen tyytyväinen että nostettiin selkeästi tasoa toiselle jaksolle, saatiin maali ja paikat tasoitukseenkin oli”, Kankkunen summasi ottelun jälkeen.

HIFK aloituskokoonpano:
(MV) Kollar,
Hänninen, Andberg, Lahdenmäki,
Mohamed, Nando (46′ Terävä), Bäckman, (C) Halme, Saira (87′ Jurvainen),
Mustonen (78′ Ulmanen), Sihvola

Lopputulos: 2-1 (2-0)
24′ Morin 1-0
40′ Morin 2-0
60′ Bäckman 2-1

Yleisömäärä: 1 329


Seuraavaksi HIFK pelaa kotonaan FF Jaroa vastaan maanantaina 10.9. klo 18.30