Skip to main content

HIFK:n nuorisopuolen valmennusosaaminen vahvistui

Seuran junioripuolen valmennusorganisaatio on solminut kolme uutta valmentajasopimusta, kun Vesa Anttila, Juuso Hämäläinen ja Niclas Nortemo solmivat sopimukset elokuussa.

Vesa Anttila on tominut valmentajana jo vuodesta 2000 ja on ollut vastuussa lapsista ja nuorista KPV:n ja TPS:n organisaatioissa. Nyt kokenut valmentaja saa vastuulleen HIFK:n A-juniorit. Anttilalla on UEFA B -lisenssi.

Seuran nuorisopuolen johtoryhmässä ollaan erittäin tyytyväisiä rekrytointiin.
Keskeinen osa visiotamme on että mahdollisimman moni pelaaja mahdollisimman pitkään, kukin omalla tasollaan, voisi jatkaa jalkapalloharrastustaan HIFK:ssa. Vesa Anttilan ja Juuso Hämäläisen rekrytointi P20-ikäryhmään merkitsee sitä, että voimme tarjota väliaskelman P17 ja miesten joukkueiden välillä. Toivotan lämpimästi Vesan ja Juuson tervetulleeksi seuraan”, sanoo nuorisovastaava Mikael Airava.

”Ihmisten rekrytoiminen on tärkeä tehtävämme. Meidän tehtävämme on löytää hyviä valmentajia toimintaamme. Jos meillä ei ole hyviä valmentajia, emme saavuta haluttuja tuloksia. Valmentajan pitäisi omata tarvittavat tiedot ja taidot, sekä olla sopiva IFK:n identiteettiin. Huolehdimme siitä, että uudet valmentajat omaksuvat samat arvot kuin meillä, he ovat innostuneita, onnellisia ja hyviä kommunikoimaan”, kommentoi seuran urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

”Olemme yhdessä Juuson kanssa erittäin tyytyväisiä, että HIFK:lla on tulevalla kaudella selkeä vaihe pelaajille, jotka haluavat nousta P20:sta toiseen ja kolmanteen divisioonaan”, kommentoi Anttila.

Niclas Nortemo on kotoisin Sollentunan kaupunginosasta Tukholmasta, ja hänellä on monen vuoden kokemus junioritoiminnasta korkeimmalla mahdollisella tasolla. Nortemolla on UEFA B-lisenssi.
– ”Syy, miksi valitsin IFK:n, on todella siksi, että minulla on seurassa työskentelevä ystävä, sekä se että IFK on vahva seura jolla on pitkä historia, näiden asioiden johdosta valinta oli helppo”, Nortemo sanoo.

”Tavoitteenani on varmistaa, että kaikilla pelaajilla on mahdollisuus kehittyä omalle korkeimmalle tasolleen, ja jopa ammattilaiseksi, mikäli pelaajalla on kykyä ja tahtoa. Pelaajien joiden kanssa työskentelemisen aloitan nyt, pitäisi pystyä nousemaan ikäluokkansa korkeimmalle tasolle Suomessa. Tietenkin he ovat vasta 11 vuotiaita tässä vaiheessa, mutta kun he ovat 17, meidän pitäisi ehdottomasti pystyä tarjoamaan pelaajille joukkue korkeimmalla tasolla. Tärkeä osa tätä
on myös varmistaa, että saamme tuotettua omia kasvatteja IFK: n edustutuksen käyttöön. Aiemmassa seurassani meillä oli vaatimus, että 40% miesten joukkueen pelaajista olisi omia kasvatteja, joten se merkitsi sitä, että keskimäärin yksi pelaaja vuodessa siirtyisi edustusjoukkueeseen.”

Koulutustyyliin ja filosofiaan liittyen Nortemo haluaa korostaa yksilöllistä kehitystä.

”Yhtään pelaajaa ei saa jättää yksin, eikä puolestaan kenenkään nopemapaa kehitystä saa jarruttaa muun ryhmän ehdoilla. Jokaisen on kehityttävä omalla tasollaan, tämä on erittäin tärkeä osa työtä. Jokainen harjoitus on mukautettava niin, että jokainen yksilö voi kehittyä, ei pelkästään pelaajat ryhmänä.”

HIFK:n Nuorisovastaava Mikael Airava odottaa innolla Nortemoa päivittäisessä toiminnassa.
”Niclas Nortemo on mielenkiintoinen rekrytointi jolla on vahva jalkapallokoulutus, ja hän voi tuoda uusia menetelmiä ja lähestymistapoja valmennukseen sekä koko toimintaamme. Olen erittäin tyytyväinen Niclaksen liityttyä HIFK:hon”, sanoo Airava.