Skip to main content

Pisteet jäivät ahtaajille

HIFK:lle jälleen pettymys ottelun loppuhetkillä. 

Tähtirinnat saapuivat kotkaan kahden tasapeliin päättyneen kotiottelun jälkeen hakemaan kolmea pistettä sekä ottamaan takaisin EIF:lle menetettyä sarjan kärkipaikkaa. Kotkalaisilla puolestaan oli takana tappio Valkeakoskelta, mutta kotikentällä joukkue lähti hakemaan jo neljättä perättäistä voittoa. HIFK:n kokoonpanossa nähtiin jälleen, osittain loukkaantumisten myötä hiukan muutoksia edellisiin otteluihin nähden. Tällä kertaa maalitolppien väliin astui Daniel Kollar ja kolmen topparin linjan muodostivat tällä kertaa Tuukka Andberg, laidoillaan Jarkko Lahdenmäki ja Jani Bäckman. Keskikentän keskustan ottivat haltuun kolmikko Tommi Jyry, Esa Terävä ja alempana keskellä takaisin kokoonpanoon palannut Daniel Rantanen. Laitalinkkeinä aloittivat vasemmalla Tommi Vesala ja Matias Hänninen oikeallakärjessä puolestaan jatkoivat myös JJK:ta vastaan pelanneet Pekka Sihvola ja Tuomas Mustonen.

Ottelun alkuun saadaan jännitystä jo ensimmäisen minuutin jälkeen, kun IFK:n toppari Lahdenmäki törmää isäntien Aleksi Tarvosen kanssa. Tilanteesta molemmat miehet kaatuvat tuskaisina nurmen pintaan, pienillä paikkailuilla molemmat miehet kuitenkin pääsevät jatkamaan peliä, tilanteeseen jalkapohjat edellä tulleelle Lahdenmäelle kirjataan ottelun ensimmäinen tilastomerkintä keltaisena korttina. IFK:n maalipaikat ensimmäisen kymmenen minuutin aikana syntyvät Hänninen jakelee oikeasta laidasta syöttöjään, ensin pääsee Pekka Sihvola puskemaan maalin edustalla ja pari minuuttia myöhemmin Hänninen löytää Tommi Vesalan, kumpaankaan tilanteeseen ei kuitenkaan saada tarpeeksi voimaa palloon ja KTP:n maalissa Jiri Koski pääsee helpolla. Hetkeä myöhemmin kotkalaisten Quincy Osei liukuu Terävän jaloille keltaisen kortin arvoisesti.

Ottelua pelattu reilu puoli tuntia, kun IFK:n Sihvola rikkoo laidassa, KTP antaa nopean vaparin oikeaan laitaan, mutta Tommi Vesala ei ehdi tarpeeksi kauas tilanteesta, vaan ohjaa kotkalaisten vaparin sivurajasta yli, seurauksena Vesalalle keltainen kortti.  Nyt vapaapotkua annetaan ajan kanssa ja pallon takana Ykkösen maalipörssin kärkinimi Aleksi Pahkasalo, joka lähettää pallon kierteisenä IFK -maalille. Aleksi Tarvonen nousee tilanteessa korkeimmalle ja niittaa pallon ohi Daniel Kollarin. numerot isännille 1-0.

Kotkalaiset saavat vapaapotkun jälleen oikealta laidalta kun ottelua pelattu reilut 40 minuuttia. Pahkasalo lähettää jälleen pallon vaarallisesti takatolpalle, josta Osei tällä kertaa pääsee puskemaan. Nyt IFK:n pelastaa kuitenkin maalikehikko ja pallo kimpoaa takisin peliin tolpasta. IFK pääsee tilanteesta puolittaiseen vastahyökkäykseen, mutta isännät saavat rauhoitettua pelin aina maalivahti Koskelle asti, joka lähettää pallon takaisin IFK:n kenttäpuoliskolle. Pallo päätyy Terävälle, joka pistää uudelleen pitkän pallon oikeaan laitaan kohti kulmalippua, Kotkalaisten tuore hankinta, Juuso Laitinen ei tiedä ottaako pallon kädellä vai jalalla vastaan ja IFK:n Tuomas Mustonen pääsee kirmaamaan vapaasti laidalta kohti KTP boksia. ”Mude” löytää keskeltä Tommi Jyryn, jonka nopea pisto boksiin päätyy Pekka Sihvolan jalkoihin. ”Peksi” ei tilanteessa jää ihmettelemään, vaan painaa pallon varmasti maaliin ja katkaisee samalla useamman pelin jatkuneen maalittoman putken. Numerot tasan 1-1!

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet lähtevät pelaajavaihtojen myötä, hyviä otteita aiemmin kaudella vaihdosta sisään tullut Hussein Mohamed korvaa laidalla Tommi Vesalan. Jaksoa ehditään pelata vajaa kymmenminuuttinen kun IFK:lle avautuu paikka siirryä johtoon ottelussa. Daniel Rantanen antaa vapaapotkun ja joukkueen kapteeni Terävä pääsee taustalta iskemään palloon, mutta veto napsahtaa ylärimaan. Ottelua pelattu 60 minuuttia kun ylärima heilahtaa toisessa päässä, Kotkalaisten Yerai Vilaboa pääsee nostamaan 16 -alueen edestä vapaasti pallon kohti IFK -maalia, mutta maalipuut pelastavat vierasjoukkueen takaiskulta, Daniel Kollarin ollessa kuitenkin hyvin mukana tilanteessa. Tilanteen jälkeen IFK:n tanskalaishankinta Casper Olesen päästetään irti, tilaa miehelle tekee illan ainoan IFK osuman tehnyt Sihvola.

Ottelun edetessä tasaisena, nähdään vielä muutamia maalipaikkoja molemmissa päissä, mutta tilastomerkintöihin saadaan pääasiassa lisää keltaisia kortteja. Pelataan jo lisäajan toista minuuttia kun KTP:n maalipotku löytää kotijoukkueen Pahkasalon, joka rynnistää puolen kentän tuntumasta kohti IFK -maalia. IFK:n Hussein Mohamed koittaa repiä kotkalaista nurin muttei pysy Pahkasalon kyydissä ja mies pääsee tykittämään rangaistusalueen ulkopuolelta kovan ja tarkan vedon suoraan yläkulmaan ohi Daniel Kollarin. Tuolla osumalla KTP 2-1 johtoon ja lopulta myös voittoon.

HIFK:lle näin kolmas perättäinen voittoon ottelu ja EIF säilyttää Ykkösen kärkipaikan.

Päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi ottelun jälkeen turhautuneena joukkueen pelaamista: -”Eka puoliaika oli vaikeaa tekemistä. Pallo polttelu aika paljon jaloissa. Turhia rikkeitä annettiin, vaikka tiedettiin että vastustajalla on hyvät erikoistilanteet.”

”Toisella puoliajalla saatiin omaa peliä käyntiin ja näytti jo hetken että peli kääntyykin meille. KTP ansaitsi voiton, pelasivat kovalla intensiteetillä. Olisi pitänyt painaa päättäväisemminen kohti maalia” –Kankkunen summasi.

Seuraavaksi HIFK kohtaa Kokkolassa KPV:n lauantaina 11.8. klo 17:00

HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV),
Bäckman, Andberg, Lahdenmäki,
Hänninen, Terävä (C), Jyry, Rantanen, Vesala (46′ Mohamed),
Mustonen, Sihvola (60′ Olesen)

Lopputulos: 2-1 (1-1)
33′ Tarvonen 1-0
44′ Sihvola 1-1
90′ +2 Pahkasalo 2-1

Yleisömäärä: 2 315

Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)

HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan sunnuntaina 19.8. klo 18:30 vastassa AC Kajaani.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)

Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!