Skip to main content

Kärkikamppailussa pisteet tasan

Kokkolassa liukas kenttä ja tuulinen keli tarjoiliat lisäjännitystä Ykkösen huippuotteluun

Teemu Kankkusen luotsaama HIFK lähti lauantaiaamuna kohti Kokkolaa muutamien poissaolojen saattelemana ja vielä pelipäivän alla pelaavan kokoonpanon yllä leijui muutamia kysymysmerkkejä. Tällä kertaa stadin kaunein lähti haastamaan KPV:ta kuitenkin melko tutulla kokoonpanolla, kun puolustuskolmikko Bäckman, Lahdenmäki ja Andberg hyppäsivät kehiin maalivahti Maanojan eteen. Keskikentälle paluun avauskokoonpanoon puolestaan teki Nando, joka sai keskustaan vierelleen täysiä minuutteja tällä kaudella pelanneen Tommi Jyryn, sekä joukkueen kapteenin Esa Terävän. Matias Hänninen sekä Hussein Mohamed puolestaan nappasivat laidat haltuunsa tuulisella Kokkolan Keskuskentällä. Maalitykki Tuomas Mustonen sai kärkeen viereensä nyt ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon tanskalaishyökkääjä Casper Olesenin.

Pitkän bussimatkan tehnyt IFK ei ottelun alkuun liioin lähtenyt illan isäntiä haastamaan, myös vahva vastatuuli antoi vierasjoukkueelle ensimmäiselle puoliajalle oman haasteensa. Myöskään KPV ei tarjoillut ottelun ensimmäisen vartin aikana ihmeitä. Vartin jälkeen kuitenkin pääsee Casper Olesen aiheuttamaan hämminkiä Kokkolan maalille, kun ensin Nando lähettää Tuomas Mustosen hyökkäykseen vasemmalle laidalle, Mustonen painii ja haastaa rohkeasti päädyssä ja pelaa pallon boksiin Terävälle. Eski löytää laidasta vielä Mohamedin joka lähettää vaarallisen keskityksen maalin edustalle jossa Olesen nousee omiin korkeuksiinsa ja pääsee puskemaan täydellisen alas suuntautuvan puskun, kuitenkin päin KPV -maalivahti Teppo Marttista. Marttinen ei kuitenkaan saa palloa liimattua, vaan se jää vielä pelattavaksi ja Olesen pääseekin tökkäämään pallon maaliin. Tuomari kuitenkin näkee tilanteen niin että pallo oli jo maalivahdin hallussa ja maalia ei hyväksy tilanteesta IFK:lle osumaa.

Hetkeä myöhemmin, kun ottelun 19. minuutti on pyörähtänyt käyntiin, IFK prässää korkealla, KPV:n siirrellessä pelivälinettä pelaajalta toiselle, pallo osittain karkaa isänniltä ja päätyy vaarattoman oloisesti aina IFK:n puolustukseen Jarkko Lahdenmäelle asti. Toppari liukaustuu kuitenkin KPV -pelaajan painostaessa ja pallo päätyy vihreäpaidoille, useammankin IFK -pelurin liukastellessa pallon edessä pääsee kotijoukkueen Konstantin Yaroshenko tykittämään aivan keskeltä kuudentoista rajalta matalan vedon kohti alakulmaa. Maanoja ei ehdi maalillaan reagoimaan nopeasti tulleeseen tilanteeseen kunnolla ja joutuu seuraamaan katsellaan kun pallo sujahtaa miehen vierestä verkon perukoille. Numerot taululle isännille 1-0.

Ensimmäisen puoliajan aikana nähdään vielä usemapikin upea maaliapikka molemmissa päissä, muun muassa Jani Bäckman täräyttää noin kolmestakympistä vaparin ylärimaan, mutta maaleja ei lisää jaksolla nähdä. Viimeiseksi tilastomerkinnäksi jää Tuukka Andbergin keltainen kortti puoliajan lopussa.

Toinen puoliaika alkaa ilman pelaajavaihtoja ja loppujen lopuksi vauhdikkaan ensimmäisen jakson pelanneet joukkueet jatkavat samoilla kokoonpanoilla. Puoliaika ehtii vanheta vain 15 sekuntia kun kotijoukkueen Sebastian Mannström tulee rajaheiton jälkeen Jani Bäckmania sukille täysin turhaan IFK:n kenttäpuoliskolla. Tilanteesta miehelle täysin oikeutetusti keltainen kortti. Pari minuuttia myöhemmin IFK hyökkää, vasemmalla laidalla Bäckmania rikotaan jälleen, tällä kertaa tilanteesta seurauksena vain vapaapotku IFK:lle. Nando asettuu pallon taakse ja pistää kovan vedon suoraan kohti KPV -maalia. Veto yllättää Marttisen joka polvistuu maalillaan valmiina koppaamaan pallon haltuunsa, pallo kuitenkin pomppaa juuri miehen edestä ja nousee maalin kattoon! Upea veto etukulmaan Nandolta ja numerot heti toisen puoliajan alkuun nyt tasan 1-1!

Molemmat joukkueet hakevat vauhdikkaalla pelillä lisäosumia ja KPV:n paikka avautuu lopulta kun jälleen IFK -puolustuksessa on liukasta. Hänninen kompuroi kuudentoista alueen sisällä ja Kalle Multaselle avautuu paikka iskeä KPV uudelleen johtoon. Maanojalta kuitenkin upea jalkatorjunta pelastaa vielä IFK:n, pallo kimpoaa kuitenkin Psykon jalasta korkealle maalin edustalle, jossa KPV:n Pavel Marin on kärppänä paikalla ja puskee pallon tyhjään IFK maaliin. Näin KPV 2-1 johtoon.

Entisen kotiyleisönsä edessä pelaava Nando esittelee ottelun viimeisen vartin aikana useammankin upean suorituksen. Pallo käy muun muassa kulmapotkun jälkeen jälleen KPV -maalin ylärimassa. Marttisen pelastukset kotijoukkueen malilla pitävät KPV -johtoa yllä aina ottelun lisäajalle asti. Kolmas lisäaika minuutti on jo käynnissä, kun IFK -vahti Maanojakin nousee hakemaan tasoitusta kulmapotkusta. Psyko pääseekin tälläämään nätisti, mutta pallo pysähtyy kuitenkin puna-vihreään lihamuuriin maalin edustalla. Palloa kaivetaan tungoksen sisällä ja lopulta se päätyy Tuukka Andbergin jalkaan, eikä toppari jää miettimään mitä pallon kanssa tekisi, vaan sijoittaa pelivälineen varmasti maaliin! Numerot taululle aivan ottelun viimeisillä sekunneilla 2-2!

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Teemu Kankkunen oli tyytyväinen IFK:n pelaamiseen ja harmitteli maaleihin johtaneita liukasteluita. -”Päällimmäisenä tunteena helpotus että saatiin maali lopussa, mutta kuitenkin pieni pettymys, koska mielestäni pelasimme hyvän pelin. Täytyy olla ylpeä ja tyytyväinen jätkiin, että painettiin väkisin lopussa peli tasoihin”, Kankkunen summasi.

Seuraavaksi HIFK kohtaa kotonaan Töölössä AC Kajaanin sunnuntaina 19.8. klo 18:30

HIFK:n kokoonpano:
Maanoja (MV),
Bäckman, Lahdenmäki, Andberg,
Hänninen (83′ Jurvainen), Terävä (C), Jyry (84′ Lepola), Nando, Mohamed,
Mustonen, Olesen (63′ Kurki)

Lopputulos: 2-2 (1-0)
19′ Yaroshneko 1-0
48′ Nando 1-1
77′ Marin 2-1
90′ +3 Andberg 2-2

Yleisömäärä: 1 199


Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)

HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan sunnuntaina 19.8. klo 18:30 vastassa AC Kajaani.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)
Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!


HIFK Fotboll järjestää harrastevälinekeräyksen Telia 5G-Areenalla HOPE-teemaottelun yhteydessä klo 16.30 – 18.30.

Tuo itsellesi tarpeettomat ja ehjät harrastusvälineet su 19.8. teemaottelun -keräyspisteelle!

Toimitamme keräykseen tuodut harrastusvälineet ja -tarvikkeet edelleen HOPE-organisaation asiakasperheille luovutettavaksi. Lahjoita Teemaottelu-lippupaketti HOPEn Ostamalla teemaottelu-lippupaketin mahdollistat sekä otteluelämyksen perheille että rahalahjoituksen yllämainittujen toimijoiden toiminnan tukemiseen.

LUE LISÄÄ SYKSYN TEEMAOTTELUISTA

LAHJOITA OTTELULIPPU HOPE RY:LLE