Skip to main content

Paluu voittojen tielle

Töölön illassa mentiin Stadin Kingien tahdissa

Ottelun alla IFK joutui tekemään jo muutoksia ilmoitettuun kokoonpanoon kun Pauli Kuusijärven tilalle avaukseen nousi Hussein Mohamed. Samalla Matias Hänninen siirtyi alemmas korvaamaan Kuusijärven jättämää aukkoa topparikolmikossa.

Hänninen joutuikin jo ottelun alussa uudella pelipaikallaan turvautumaan rikkeeseen ottaen tilanteessa keltaisen kortin , kun Klubin Eetu Vertainen oli lähellä päästä boksin edustalta murtautumaan vaarallisesti maalipaikoille. Ottelun ensimmäinen vaarallinen laukaus nähdään parinkymmenen minuutin jälkeen, kun Klubin Enoch Banza pääsee tykittämään, vierasjoukkueen maalilla Daniel Kollar nappaa kuitenkin varmasti pallon näppeihinsä.

28 minuutilla rajaheiton jälkeen pääsee Pekka Sihvolan löysähkö, mutta sitäkin tarkempi veto yllättämään Klubi -puolustuksen ja maaliviivalle jähmettyneen Rasmus Leislahden. Kuin hidastettuna pallo leijailee takatolpalle ja kimpoaa maaliviivan yli. HIFK näin 0-1 johtoon!

Ottelun edetessä IFK:n hallinnassa pääsee kotijoukkue kuitenkin välillä hätyyttelemässä tähtirintojen maalilla pelaavaa Kollaria. Kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua pääsee Klubin Vertainen pamauttamaan pallon ylärimaan, pallo kuitenkin pitkälle takaisin kentän puolelle ja tilanteesta ei seuraa vaarallisempaa.

”Vaikka Kuusijärvi joutuikin jäämään kesken alkuverryttelyn sivuun, oli päätös se, että Bäckman pelaa keskikentällä. Hänninen hoiti mallikkaasti laitatopparin tontin, eikä sen suhteen oikeastaan ollut alusta lähtienkään mitään epäselvyyttä” -Teemu Kankkunen.

Toiselle jaksolle lähdettäessä ei kummaltakaan joukkueelta nähdä pelaajavaihtoja ja ottelu jatkuu käytännössä samalla sykkeellä kuin mihin ensimmäisellä jäätiin. 63 minuuttia on pelattu kun Nikolas Saira haastaa ja miestä rikotaan vaparin arvoisesti. Vapaapotkun jälkeen pallo päätyy boksin ulkopuolelle jossa Jani Bäckman pääsee tälläämään vastapalloon pelivälineen toistamiseen kotijoukkueen maaliin. HIFK johtaa 0-2!

70 minuuttia taulussa kun maalin edustalle noussut toppari Jarkko Lahdenmäki pääse siirtämään pallon kulmapotkusta käytännössä tyhjään maaliin. HIFK johtaa näin jo 0-3!

77 minuuttia pelattu kun pallo on Klubimaalin ylähirressä, Saira pääsee etenemään vapaasti keskialueella eikä voi olla kokeilematta omaa ratkaisua, upea veto kumahtaa kuitenkin kehikosta takaisin kentälle, eikä tilanteesta lisäosumia.

Ottelun 83. minuutin täyttyessä klubi pääsee yllättämään melko vähällä ottelussa päässeen Daniel kollarin ja kaventaa numeroiksi 1-3. Muutama minuutti edellisestä kun vaihtopelaaja Tuukka Kurki pääsee boksiin vapaasti laukomaan, mutta Klubi -puolustus onnistuu pääsemään kahdesti vedon eteen.

90 minuuttia täynnä ja HIFK on näin palannut takaisin voittojen tielle viiden voitottoman ottelun jälkeen. Kunniamaininta läpi ottelun ääntä pitäneille Stadin Kingeille! Kotijoukkueen klubipäädyssä oli tänään vähän hiljaisempaa.

Ottelun jälkeen IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi illan tapahtumia,

Meillä on viime aikoina ollut hieman ongelmia keskikentän kenttätasapainon pitämisen suhteen, joten siitäkin syystä Jani Bäckman haluttiin topparin tontilta ryhmityksessä ylemmäksi. Keskikentällä ”Bäri” on kuitenkin parhaimmillaan. Eikä ainoastaan puolustussuuntaan, mistä 0-2 maali olkoon konkreettinen osoitus.

Klubin tapa pelata oli tiedossa ja lähdimme rohkeasti ottamaan heidän vahvuuksiaan pois puolustamalla ja prässäämällä korkealta usealla pelaajalla. Tämä luonnollisesti avaa vastustajalle myös mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, mutta saimme pidettyä homman kuitenkin varsin hyvin hanskassa läpi ottelun. Vaikka se välillä varsin hurjalta tuntuikin, kun puolessa kentässä Andberg ja Vertainen väänsivät kahdestaan, eikä muita pelaajia ollut lähimaillakaan. Koko kentän ”mies vastaan mies” mentaliteetti oli kuitenkin lähtökohta ja siinä onnistuttiin,” -Kankkunen summasi ottelua.

HIFK:n kokoonpano:

Kollar (MV)
Lahdenmäki, Andberg, Hänninen
Saira, Jyry (69′ Halme), Nando (83′ Rantanen), Bäckman, Mohamed
Sihvola(C) (80′ Kurki), Mustonen

Ottelun lopputulos: 1-3 (0-1)

28′ Sihvola 0-1
64′ Bäckman 0-2
71′ Lahdenmäki 0-3
84′ Vertainen 1-3

Yleisömäärä: 625

Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)

HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan maanantaina 27.8. klo 18:30 vastassa FC Haka.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)

Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!