Skip to main content

HIFK:n vahva alku myrkkyä Hakalle

Ottelu ratkesi käytännössä ensimmäisen vartin aikana

Kotijoukkue IFK lähti otteluun tällä kertaa lähes samalla miehityksellä kuin edellisviikon Klubi04 -otteluunkin, ainoa muutos miehityksessä oli Jukka Halmeen nousu Tommi Jyryn tilalle avauskokoonpanoon. Lisäksi Matias Hännisen otteet edellisessä kamppailussa laitatopparina olivat sen verran vakuuttavat että mies jatkoi samalla paikalla myös tässä ottelussa. Helsinkiläiset aloittivatkin ottelun virkeästi, ikään kuin olisivat jatkaneet suoraan edellisen voitokkaan ottelun pelaamista. HIFK vyörytti koko kentällisen voimin heti ensimmäisestä minuutista alkaen valkeakoskelaisten kenttäpuoliskolle. Ottelun ensimmäinen vaaranpaikka avautuu 5 minuutin pelin jälkeen Pekka Sihvolalle, kun mies pääsee boksissa kääntymään pallon kanssa, mutta Haka- maalilla Joonas Immonen on pallon tiellä.

Haka puolestaan pääsee tavoittelmaan Daniel Kollarin vartioimaa IFK-maalia vasta kun jo yhdeksäs peliminuutti on kellossa, Jami Kyöstilän keskitys kuitenkin helposti suoraan Kollarin hyppysiin. Kollarin avaus päätyy nopeasti Nandnon ja Nikolas Sairan kautta aina Hakan kulmalipulle asti ja tilanne jatkuu lopulta Hakan rajaheitolla aivan kulmalipun tuntumasta. Kyöstilän heitto päätyy Nandolle, joka ottaa askeleen kohti maalia ja nostaa kevyen oloisen pallon kohti koskilais-maalia. Peliväline leijailee suoraan Immosen hyppysiin, mutta veto on ilmeisen kierteinen sillä helpon oloinen pallo pomppaa vielä etutolpalla seisovan maalivahdin käsistä yläkulmaan. Näin HIFK siirtyy 1-0 johtoon! Nandolle samalla kauden neljäs henkilökohtainen osuma Miesten Ykkösessä.

Haka herää maalin jälkeen hieman ja pääsee pistämään hiukan painetta kotijoukkueen puolustuspäähän, tosin mitään suurempaa ei vierasjoukkue saa aikaan. Ottelu ehtiikin kulua vain viitisen minuuttia, kun Pekka Sihvola sekä Jani Bäckman pelaavat hyvin yhteen keskialueella ja Sihvola pääsee juoksemaan täysin vapaasti kohti Haka-maalia. Tilanteessa vierailijoiden topparipari Lagerblom-Starck sekoilee vartionnissa ja Immonen jää yksin Sihvolaa vastaan maalilleen. ”Pexi” saa kaikessa rauhassa katsoa mihin pallon sijoittaa ja laittaa vuorenvarmasti pelivälineen etu-alakulmaan ja numerot taululle HIFK:lle 2-0! Sihvolan osuma on kauden kahdeksas henkilökohtainen osuma.

Tilanteen jälkeen molemmat IFK maalit aitiopaikalta todistanut Hakan Pekka Lagerblom siirtyy vaihtoon ja jo avaukseen odotettu Samuel Chidi sisään. Samalla Haka siirtyy pelaamaan tutumpaa 4-2-3-1 formaattia. Ensimmäinen puoliaika tarjoilee viimeisen puolen tunnin aikana hiukan tasaisempaa vääntöä, mutta silti vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Maaleja ei kuitenkaan nähdä enempää.

Toinen puoliaika tarjoaa edelleen vauhdikasta pelaamista, mutta kotijoukkue näyttää kuitenkin olevan joukkueista vahvempi ja kokeneempi. Sihvola ja Mustonen pääsevät jakson aikana useampaankin otteeseen haastamaan koskilaisten puolustusta vaarallisesti, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan ottelussa enää nähdä. HIFK jatkaa siis nyt toisella perättäisellä voitolla ja nousee jälleen sarjan kärkipaikalle, kun EIF jää samaan aikaan tasapisteisiin KTP:n vieraana.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Teemu Kankkunen oli tyytyväinen joukkueen puolustusmoraaliin tänään ja tekemiseen ylipäätänsä heikommin menneen ottelujakson jälkeen. -”Haka yllätti pelisysteemillä, ei oltu laskelmoitu että he lähtisivät 3-5-2 formaatiolla, mutta onneksi systeemi oli meille kuitenkin tuttu.

-”Aika yllättäen tullut avausmaali oli varmasti harmittava vastustajalle, mutta meille positiivista oli se että onnistuimme 2-0 tilanteessa jäädyttämään pelin eikä päästetty Hakaa maalin edustalle ja wingbackit tukivat hyvin laitatoppareita. Hatunnosto vielä Matias Hänniselle, miten hyvin mies on hypännyt laitatopparin rooliin, kova äijä!”

Seuraavaksi HIFK matkaa Ouluun AC Oulun vieraaksi jo tulevana lauantaina 1.9.

HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Hänninen, Andberg, Lahdenmäki,
Mohamed, Halme (C), Nando, Bäckman, Saira,
Mustonen, Sihvola

Lopputulos: 2-0 (2-0)
9′ Nando 1-0
15′ Sihvola 2-0

Yleisömäärä:
1 320


Seuraavaksi HIFK pelaa Telia 5G Areenalla maanantaina 10.9. kun vastaan tulee FF Jaro.

HIFK – FF Jaro Torstaina 10.9.. klo 18:30. Klikkaa tsetit fikkaan täältä!