Skip to main content

IFK:lle lisäajan pettymys jälleen

Ottelun loppuhetkillä tarjoiltiin draamaa koko rahan edestä, kun ensin Tuomas Mustonen täräytti isännät johtoon lisäajan kolmannella minuutilla. Kajaanilaiset iskivät kuitenkin pari minuuttia myöhemmin vielä tasoihin.

Kotijoukkue lähti otteluun katkaisemaan jo yli kuukauden mittaista voitotonta ajanjaksoa, aiemmissa otteluissa pistemenetykset olivat tulleet aivan ottelun loppuhetkillä ja nyt IFK halusi ratkaista kotiyleisön edessä ottelun jo hyvissä ajoin. Edelleenkin pienien vaivojen johdosta oli päävalmentaja Teemu Kankkunen joutunut jälleen tekemään muutoksia aloituskokoonpanoon. Tolppien väliin asettui edellisen ottelun tapaan Tomi Maanoja, joka sai nyt eteensä kolmen topparin linjaan Jani Bäckmanin, Tuukka Andbergin sekä Pauli Kuusijärven. Laitalinkkien rooliin hyppäsivät tällä kertaa O-P Jurvainen sekä Hussein Mohamed, jotka saivat väliinsä myös Kokkolassa pelanneet, vahvan paluun aloituskoonpanoon tehneen Nandon sekä kauden aikana täysiä minuutteja pelanneen Tommi Jyryn ja joukkueen kapteenin Esa Terävän. Kärjessä aloittivat myös edellisen ottelun tapaan Casper Olesen sekä ennen ottelua Kuukauden Ykkösen Pelaajana palkittu Tuomas Mustonen.

Ensimmäinen puoliaika ottelusta olikin selkeästi HIFK:n hallintaa, joukkueelle siunaantui muutamakin erittäin mainio maalipaikka, mutta puolittaisten tilanteiden ryppäinä tulleet tilanteet eivät johtaneet kuitenkaan osumiin asti. Bäckmanin keltainen kortti jääkin lopulta ainoaksi jakson tilastomerkinnäksi.

Toinen puoliaika jatkuu IFK:n hallinnassa, mutta kun vartti pelattu jaksoa, pääsee vierasjoukkue vaaralliseen vastahyökkäykseen. Itchull purkaa pallon boksista aina keskiympyrään asti, josta Michael Iboyomi vapauttaa laidasta Willy Stephanuksen juoksuun. Stephanus pääsee etenemään täysin vapaana vasemmalla laidalla ja pistää kuudentoista rajalta syötön takaisin boksiin juosseelle Ibiyomille. Maanojan joutuu tulemaan maaliltaan vastaan mutta on voimaton nigerialaisen sijoitukselle, näin AC Kajaani johtoon 0-1.

Ottelu ei ehdi kuitenkaan kulua kuin pari minuuttia, kun juuri kentälle vaihdettu Pekka Sihvola on aiheuttamassa hämmennystä kajaanilaisten puolustuksessa, vierasjoukkueen maalilla Elias Tuomarila nappaa pallon syliinsä oman pelaajan syötöstä Sihvolan hyvän prässin seurauksena ja tilanteesta IFK:lle epäsuora vapari rangaistusalueen sisältä. Pallon taakse asettunut Nando ei turhia jännitä ja pistää pallon vuoren varmasti verkon perukoille, näin IFK tasoittaa ja numerot nyt 1-1!

Ottelu etenee aina 90. minuutille asti jälleen näennäisesti isäntien hallinnassa. Lisäaikaa on ehditty jo pelata neljännelle minuutille, kun AC Kajaani pääsee jälleen erittäin vaaralliseen vastahyökkäykseen IFK:n kulman jälkeen. Lucas Brambilla pääsee jälleen vasemman laidan kautta vapaasti etenemään, Tomi Maanoja tulee itsevarmasti ulos maalistaan ja liukuu pallon pois Brambillan jalasta ja tilanne kuivuu isäntien onneksi kasaan. Peli jatkuu ja IFK lähtee hitaasti hyökkäykseen, Nando pelaa pallon vasempaan laitaan, jossa Bäckman saa sukille kajaanilais -puolustukselta. Tilanteesta vapaapotku kotijoukkueelle ja Nando tuttuun tapaan pallon taakse. Aivan sivurajan tuntumassa noin 30 metristä lähtevä vapari löytää ensin Tuukka Andbergin ja Jani Bäckamanin. AC Kajaanin maalilla Tuomarila haparoi ja pallo päätyy Tuomas Mustosen jalkaan, miehelle kauden kahdeksas osuma näkee päivänvalon kun Mude pääsee sijoittamaan aivan maaliviivan tuntumasta IFK:n 2-1 johtoon!

Ottelu ei kuitenkaan ole vielä pelattu, vierasjoukkue pääsee vielä pistämään paineen IFK -puolustukselle. Nandon purku keskikentällä epäonnistuu ja Kajaanilaiset pääsevät hyökkäämään tällä kertaa oikeasta laidasta. Bäckman joutuu rikkomaan aivan kuudentoista alueen ja päätyviivan rajalla ja näin saa vielä vierasjoukkue erittäin vaarallisesta paikasta vapaapotkun. Vapaapotku pelataan takatolpalle jossa Ferreira nousee korkeimmalle ja puskee pallon IFK:n maalille, kapteeni Terävä painii maalin edustalla ja onnistuu kääntymään vielä palloon, mies ei kuitenkaan ehdi tekemään muuta kuin laittamaan jalan pallon eteen ja koko joukkueen epäonneksi pallo kimpoaa Eskin jalasta omaan maaliin. Seitsemäs lisäminuutti kellossa ja AC Kajaani onnistuu vielä tasoittamaan pelin. Näin ottelu päättyy siis numeroihin 2-2.

AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi kommentoi ottelun jälkeen silminnähden ottelun lopusta tyytyväisenä, -”Päästetyt maalit harmittivat erityisesti, mutta kerrankin näin päin. Sanoisin että maalipaikkoihin nähden ihan oikeutettu tulos.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen ei puolestaan voinut edelleenkään olla tyytyväinen ottelun loppuun. -”Tuntuu että hirvittävä määrä työtä joudutaan tekemään yhden maalin eteen. Tänään matsin loppu vetää ihan sanattomaksi, aiheutettiin turhaan vapari. Pitää katsoa peiliin, niin pelaajien kuin valmennuksenkin.

Paljon asioita mitä pitää parantaa. Nyt ei kannata katsoa sarjataulukkoa, vaan pelkästään lähteä parantamaan omaa peliä. Ollaan lahjoitettu viime peleissä aivan liikaa maaleja”, -Kankkunen summasi.

HIFK:n kokoonpano:
Maanoja (MV)
Kuusijärvi, Andberg, Bäckman,
Mohamed, Terävä (C), Nando, Jyry, Jurvainen (68′ Saira),
Mustonen, Olesen (63′ Sihvola)

Lopputulos: 2-2 (0-0)
61′ Ibiyomi 0-1
65′ Nando 1-1
90+4′ Mustonen 2-1
90+7′ Oma Maali 2-2

Yleisömäärä:
1377

Seuraavaksi HIFK pelaa jälleen Telia 5G Areenalla, mutta vierasjoukkueen roolissa, kun ottelua isännöi Klubi 04.

Klubi04 – HIFK Torstaina 23.8. klo 18:30 – Liput Klackeniin myydään HIFK:n ja Ticketmasterin kautta.
Klikkaa tsetit fikkaan täältä!