Skip to main content

Seuraavana Kokkola – Nästa Karleby

HIFK:lla ryhtiliikkeen paikka kärkikamppailussa

Kesätauon jälkeen paluu voittojen tielle on ollut hukassa IFK:lta, kolmesta ottelusta kasaan on raavittu vain kaksi pistettä. Kotkassa ahtaajat juottivat tähtirinnoille katkeraa kalkkia yliajalla tehdyllä voittomaalilla ja samalla taistelu Ykkösen kärkipaikoilla on tiivistinyt ja erityisesti huimassa vireessä oleva EIF on ansaitusti kiilannut IFK:n ohitse sarjan piikkipaikalle. Lauantaisessa ottelussa nyt kolmantena oleva KPV etsii varmasti kaikki mahdolliset keinot päästä IFK:n ohitse sarjassa kakkoseksi. Helsinkiläisille puolestaan vain voitto riittää, jotta joukkue pystyy nappaamaan, miltei koko kauden hallussaan pitämänsä, sarjajohdon takaisin tammisaarelaisilta. 

Kokkolan heinä-elokuun vaihde ei myöskään ole sujunut odotusten mukaisesti, Sebastian Mannströmillä vahvistunut joukkue hävisi heinäkuun puolessa välissä kärkitaistelun EIF:n vieraana ja kahdessa viime ottelussa AC Oulua ja Klubi 04:ää vastaan kuudesta tarjolla olleesta pisteestä KPV:n laariin jäi ainoastaan 1 piste. Erityisesti kotitappio Oululaisia vastaan oli isännille katastrofaalinen kahden ulosajon (Koskimaa / Hinestroza) johdosta ja Oululaisten lisäajan voittomaali oli varmasti tuskaisa naula KPV:n iltapuhteeseen. 

HIFK:n Pekka Sihvolan maaliton putki katkesi viimein Kotkassa, mutta Peksin tasoitusmaalista ei lopulta ollut apua IFK:n pistepotin kerryttämiseksi. Kokkolaan tälle kaudelle siirtynyt Kalle Multanen iski alkukaudesta maaleja tasatahtiin Sihvolan kanssa, mutta myös Multanen on jäänyt nyt jo viidessä ottelussa ilman osumia. Samaan aikaan maalinteko on ollut vaikeaa koko KPV:n joukkueelle ja 1-0 numerot ovatkin tulleet erittäin tutuiksi loppulukemiksi kokkolalaisten otteluissa. Ainoastaan sarjataulukon viimeisenä oleva Klubi 04 on tehnyt vähemmän maaleja (14) tällä kaudella kuin KPV (15).

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi lauantain ottelua perjantaisten valmistavien harjoitusten jälkeen seuraavasti: -”Meitä vähän nyt koetellaan loukkaantumisten suhteen ja lista on viime aikoina vain kasvanut. Halme, Kuusijärvi, Sihvola, Vesala, Saira & Rantanen ovat varmuudella sivussa, lisäksi pari muutakin pikkuvammoista johtuvaa kysymysmerkkiä on ilmassa. Lopullinen kokoonpano selvinnee vasta ottelupäivän aamuna.

HIFK:n kakkosjoukkueessa Miesten Kakkosta tällä kaudella pelannut Roope Myöhänen Iähtee lauantaiaamuna myös mukaan Kokkolaan. Toissa viikolla Norjan pääsarjan Tromsö IL:ssa vieraillut Myöhänen on esittänyt vakuuttavia otteita ja treenannut edustusjoukkueen mukana pitkin kautta, mies nähtiin myös jo keväällä pelatuissa cup- ja harjoitusotteluissa.

-”Jälleen pelataan kärkiottelu ja iso haaste on edessä, joten meidän pitää olla tehokkaita hyökkäyspelissä. KPV on laadukas vastustaja ja joukkue on täynnä nimekkäitä ja hyviä pelaajia”, -Kankkunen summaa.

KPV-HIFK ottelu Kokkolassa lauantaina 11.8. alkaen klo 17:00


Seuraava HIFK:n kotiottelu pelataan 19.8. sunnuntaina, kun HOPE- hyväntekeväisyys ottelussa vastaan tulee AC Kajaani. 

HIFK Fotboll järjestää harrastevälinekeräyksen Telia 5G-Areenalla HOPE-teemaottelun yhteydessä klo 16.30 – 18.30.

Tuo itsellesi tarpeettomat ja ehjät harrastusvälineet su 19.8. teemaottelun -keräyspisteelle!

Toimitamme keräykseen tuodut harrastusvälineet ja -tarvikkeet edelleen HOPE-organisaation asiakasperheille luovutettavaksi. Lahjoita Teemaottelu-lippupaketti HOPEn Ostamalla teemaottelu-lippupaketin mahdollistat sekä otteluelämyksen perheille että rahalahjoituksen yllämainittujen toimijoiden toiminnan tukemiseen.

LUE LISÄÄ SYKSYN TEEMAOTTELUISTA

LAHJOITA OTTELULIPPU HOPE RY:LLE